Det är lätt som en plätt att skapa hälsa som syns utanpå🥞

I veckans poddavsnitt från vår podd Poddjuntan inspirerar pratar vi om inre hälsa så jag tänkte passa på att skriva ett inlägg i detta viktiga ämne, inre hälsa.

Podden finns där poddar finns om du vill lyssna på avsnittet

Skönhet kommer inifrån brukar man säga och jag skriver under på det till 100 %!

Om man mår bra och lever så hälsosamt man kan så menar jag att det syns utanpå, man behöver inte massa ytliga attribut eller hjälpmedel för skönheten lyser igenom ändå.

Med inre hälsa menar jag främst de basala delarna i livet som gäller alla människor såsom tillräckligt med sömn, bra och hälsosam kost, rent vatten och daglig rörelse.

Maslovs behovstrappa är en bra illustration på hur viktig dessa grundläggande fysiologiska behov är för alla människor.

Så sov på nätterna, fyll på med bra och god mat som ger dig näring och energi, drick mycket vatten och rör på dig så skapar du inre hälsa som syns utanpå lätt som en plätt.

Jag skriver att det är lätt som en plätt att skapa en god hälsa som lyser igenom och det kanske är lätt att säga, men jag menar att om man bestämmer sig för att det är lätt som en plätt så blir det lätt som en plätt, eller i alla fall lättare.

Självklart kan det finnas faktorer som gör att det är svårare för vissa om man till exempel har sömnproblem, ätstörningar eller svårt med rörligheten.

Men det finns oftast hjälp, både självhjälp och hjälp från andra så se till att ta hjälp vid behov.

En annan viktig sak för såväl inre som yttre hälsa är att skydda sig mot solens farliga strålar, särskilt nu under sommaren då det brukar bli många soltimmar.

Självklart ska vi vara ute så mycket som möjligt då vi bland annat får D-vitamin av solen och mår bra av frisk luft men det är viktigt att skydda sig med en solskyddskräm med hög faktor. Jag använder i princip alltid faktor 50 på mitt solskydd.

Solen kan ge hudcancer och dessutom så syns rynkor tydligare när man är väldigt solbränd…

 

Hur ser du på detta med hälsa och att skönhet kommer inifrån?

Håller du med?

Har du andra tips som gynnar hälsan?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ta väl hand om dig!