Anna tipsar om svenska designers: Carin Wester

En av mina favoritdesigner i Sverige är Carin Wester.

Carin Wester är en svensk modeskapare som var tidigare knuten till H&M innan hon startade eget.

Designvarumärket Carin Wester grundades år 2004 och förvärvades av Åhléns år 2016 där Carin Wester, grundare av varumärket, anställdes som Designchef 2018.

Hon är känd för att hon brukar kombinerar en stilren bas med lite mer utstickande detaljer och hennes kollektioner ger nytt liv till vanliga basplagg genom att addera en lekfull ton. 

Våren 2022 tar varumärket Carin Wester en ny riktning med inspiration från sitt ursprung och varumärkets DNA. I samband med nysatsningen delas märket upp i två delar, Carin Wester och ett nytt varumärke C.W by Carin Wester. Modervarumärket Carin Wester aspirerar på kvalité och design med hög modegrad, medan nya varumärket riktar sig till en yngre målgrupp som älskar loggor, färg och streetwear. 

Jag är mycket förtjust i Carin Westers kläder och gillar särkilt de plaggen som sticker ut som denna blommönstrade blus på svart botten.

Eller denna midilånga kjol med blommönster på mörkorange botten i en A-linjeformad modell.

Hon designar även ytterkläder och min mörkblå kappa i sammetsliknande tyg är från Carin Wester.

Och denna enkla men fina blus i vitt med roliga detaljer på kragen är en favorit.

Men min absoluta favorit från Carin Wester är detta set med leggings och långärmad tröja i svart/vitt/blått med glitterstänk.

Jag ÄLSKAR detta set men tycker att det är svårt att använda det då det sticker ut ganska mycket. Jag tror att skälet till att jag gillar detta set så mycket är både att jag tycker det är snyggt och coolt men även hur detta plagg får mig att känna.

Jag blir liksom ett med detta set; cool, snygg, häftig och edgy!

 

Har du fastnat för Carin Wester?

Har du något favoritplagg från henne?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att kolla våra svenska designers då och då!