Anna tipsar: skriv hälsodagbok

Jag är så nöjd med den dagbok jag köpte i slutet av december 2021!

En dagbok som jag nu under 2022 använder som en hälsodagbok.

När jag pratar om hälsa så menar jag både den mentala och den fysiska hälsan så i min hälsodagbok fokuserar jag på träning, motion, kosten, sömnen, skönhet, måbrafaktorer, stress, mindset och annat som påverkar min hälsa.

Jag skriver upp typ allt jag gör och hur jag mår.

Jag skriver upp träning, kosten, dagens fokus och reflektioner.

Dessutom finns en ruta för Tacksamhet och där skriver jag 1-3 saker jag är tacksam för, varje dag.

Just tacksamhetsövningen hjälper mig att få perspektiv på saker och ting då det är lätt att glömma allt bra man har, man tar vissa saker för givet såsom sin familj eller sin hälsa, sin välfärd eller sitt jobb.

Det jag fastnade för när jag köpte min dagbok var framsidan med texten:

”Do something today that your future self will thank you for”.

Jag kan redan nu tacka mig själv för denna investering som främjar min hälsa!

 

Hur gör du för att prioritera din hälsa?

Vad är dina bästa tips för att bli starkare både mentalt och fysiskt?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du förtjänar en god hälsa!