Vad är en basgarderob?

Vad är egentligen en basgarderob?

Kan man verkligen prata om en basgarderob?

Beror det inte på vilken stil man har och vilken typ av kläder man gillar?

Jag är lite kluven till detta då jag inte har en stil, jag gillar många olika stilar men det finns ändå vissa plagg som typ funkar till det mesta och de plaggen skulle man kunna kalla en slags basgarderob, eller nyckelplagg som går att kombinera på många olika sätt. 

I min garderob skulle jag kalla följande plagg för min basgarderob:

Mörkblå jeans.

Ett par mörkblå jeans är ett måste i min basgarderob och jag använder mina väldans ofta.

Jag är särskilt förtjust i dessa med stretch från ReDew 8.

Vit skjorta.

En vit skjorta är användbar på många olika sätt, jag gillar särskilt denna från Carin Wester som har en glittrig skjortkrage.  

En svart och en vit t-shirt kan man använda ofta.

Jag föredrar en tajtare modell med v-ringad hals.

Kjol.

Jag har ganska många kjolar men denna svarta knälånga skinnkjol från Soaked by luxury använder jag ofta och jag tycker den är så snygg!

Lång kofta.

Jag har en svart och en mörkblå lång kofta utan knappar som jag använder till många olika outfits, särskilt när det är lite kallare ute. Denna svarta är från Three Sixty Five (365).

Kavaj.

Jag kan inte vara utan mina kavajer och har dem i olika modeller, färger och mönster men denna svarta från Rut & Circle är min favorit!

Snygga mörka byxor.

Mina finbyxor är dessa mörkblå från Lindex av märket Holly & Whyte.

De kan jag ha både sommar och vinter om jag vill och de är perfekta att klä upp med en festlig topp och klackskor eller klä ner med en t-shirt och sneakers.

En kort jeansjacka.

Jag kan inte leva utan min jeansjacka!

Så användbar till typ det mesta men jag använder den inte jättemycket när det är som kallast men på våren, sommaren och hösten känns det som att jag bor i den…

 

Jag skulle säga att om man har denna typ av nyckelplagg så ”kommer man långt” i meningen att de går att kombinera med andra plagg väldans bra och på så många olika sätt.

De går att använda i princip alla säsonger och man kan klä ner eller klä upp en outfit med enkla knep om man har en basgarderob.

En sak man kan tänka på om man vill investera i en basgarderob är att satsa lite extra på kvalitet så håller kläderna längre. Jag brukar inte köpa de dyraste kläderna men lägger lite extra på denna typ av plagg.

Hur är det för dig?

Har du en basgarderob?

I så fall: hur ser den ut?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att man måste inte ha en basgarderob men jag gillar min!