Träningsglädje hos en fiftyish

Jag vet inte hur det är för dig men jag tränar regelbundet och har verkligen hittat en form som passar mig.

Du som läser min blogg vet att jag tränar regelbundet och jag är en av de som i princip alltid känner glädje när jag tränar men även innan jag ska träna och självklart efter ett pass.

Det här hänger ihop med att jag har verkligen hittat en träningsform som jag inte bara gillar, jag älskar att träna MMA Fitness på vår klubb Nova Training Center i Eskilstuna.

Jag har dessutom hittat en tid som passar mig och det är att träna på morgonen, jag tränar i princip alltid på morgonen då jag är en morgonmänniska.

Träningsformen MMA Fitness är högintensiv konditionsträning med mycket intervaller och inslag av kampsport, en härlig mix av fysträning och kamp helt enkelt.

Jag har tränat på vår klubb sedan 2012 och varit coach/instruktör sedan 2017.

Vi använder oss både av egen kroppsvikt, andras kroppsvikt och redskap så det är en bra blandning på passen och dessutom är inget pass det andra likt då vi inte har något förutbestämt program vi måste följa.

Varje coach/instruktör planerar varje pass efter eget huvud så att säga även om vi har vissa ramar såklart.

Passen är tuffa och krävande men jag lovar att de ger resultat!

Eftersom jag är coach/instruktör så tränar jag alltid på mina egna pass så jag tränar minst 2 gånger/vecka men jag går ofta på andra pass på vår klubb så det blir 3-4 pass/vecka.

En sak som påverkar min träningsglädje är alla härliga medlemmar som åxå tränar hos oss. Just att kunna träna tillsamman och peppa varandra är så givande och kul och det kanske låter överdrivet men vi är som en stor familj på vår klubb som inte bara tränar tillsammans, vi har roligt tillsammans!

 

Tränar du regelbundet?

Vad gillar du för slags träning?

Känner du träningsglädje?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att satsa på din hälsa!