Med mjälleksem hos min frisör Majsan

Du som läser min blogg vet att jag drabbats av mjälleksem som jag sökt läkarvård för.

Jag fick först en produkt på recept (en vätska man duttar i hårbotten) som heter Locoid som jag körde i 11 dagar på läkarens inrådan men det fungerade inte.

Inte för att det blev sämre men det blev inte bättre så jag pratade med läkaren igen och fick ett nytt recept på en liknande produkt som heter Betnovat. Skillnaden är tydligen att den nya innehåller lite starkare kortison.

KLICKA HÄR för att läsa inlägget om när jag upptäckte att jag drabbats av mjälleksem.

Jag ska köra Betnovat 2 gånger per dag i 4 veckor och jag hoppas verkligen att den hjälper!

Här har Claes fotat min hårbotten och det syns inte så bra på bild men jag har liksom stora bölder/vårtor/utslag/knölar i hårbotten på nästan hela min hjässa.

De är inte vätskefyllda vad jag vet och de gör inte ont (förutom om man kommer emot dem lite för hårt) och de kliar inte särskilt mycket om man låter bli dem. Och det är just det som är det svåra, att låta bli dem för det blir som en liten sårskorpa av torr hud på dem som jag bara vill riva bort hela tiden, men det blir värre när jag river på dem så jag försöker verkligen undvika det.

Detta mjälleksem innebär att jag inte använder några stylingprodukter i håret vilket gör att jag inte känner mig särskilt fin i håret och du som läser min blogg vet att jag vill gärna vara fin i håret så när jag var hos min frisör Majsan igår så fick hon en riktig utmaning!

Så här såg jag ut när jag kom till Majsan och hon fick inte tvätta mitt hår eller använda några produkter, knappt kamma mig för det gör ont när kammen kommer emot hårbotten…

Och så här såg jag ut efter…

Från sidan…

Ja, ni fattar att jag har en väldans duktig hårfrisör som kan trolla fram en fin frisyr, helt utan styling!

Dessutom tipsade Majsan om att jag kan tupera håret lite försiktigt för att få lite mer stadga.

Jag kan verkligen rekommendera er som bor i Eskilstuna eller dess närhet Salong Hårfagre på Köpmangatan där Majsan och hennes grymma frisörkollegor jobbar.

Jag blev mycket nöjd med resultatet och håller tummar och tår för att mitt mjälleksem ska försvinna snart.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att göra det bästa av situationen!