Somriga naglar med fransk manikyr

Du som läser min blogg såg kanske mitt senaste outfitinlägg med min nya mönstrade tunika från Zara där jag hade fixat naglarna inför sommaren.

KLICKA HÄR för att läsa inlägget med min nya tunika. 

Jag gör inte naglarna jätteofta då det är lätt att skada naglarna på min träning, MMA Fitness och vi ska helst inte ha för långa naglar då man kan skada andra.

Men till min systerdotter Ebbas student och midsommar så kände jag att jag ville fixa naglarna och bestämde mig för fransk manikyr som både är somrigt och passar till det mesta.

En manikyr är en kosmetisk skönhetsbehandling för fingernaglarna och/eller händerna. En vanlig manikyr består av nagelfilning, formande av naglarna och målande av naglarna med färg. Ordet manikyr härstammar från de latinska orden manus, hand och cura, vård.

Fransk manikyr är när man målar nagellack med en vit tipp framtill. Ibland kombinerat med olika färger, bland annat rosa och beige.

Man skulle kunna tro att fransk manikyr kommer från Frankrike men det skapades av Jeff Pink från Kalifornien i USA på 30-talet.

När en journalist frågade Jeff Pink varför de målade vita linjer på naglarna så svarade Pink att det var fransk manikyr. Det må vara parfym eller mode, men i Amerika står ”fransk” för glamour, ska Pink ha sagt.

Därifrån kommer begreppet fransk manikyr och spreds sedan till Europa.

Jag håller med om att fransk manikyr ger en glamorös look som samtidigt är elegant i all sin enkelhet, en look som jag verkligen gillar och nästa gång kanske jag satsar på att pimpa min franska manikyr med några små stenar eller pärlor som på bilden…

Brukar du fixa dina naglar?

Vad gillar du för manikyr?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ta väl hand om dig själv och dina händer!