Välkommen hem till mig: brasrummet

Härom veckan visade jag dig vårt kök och matsalsdelen och i detta inlägg fortsätter jag välkomna dig hem till oss och till det vi kallar brasrummet.

KLICKA HÄR för att läsa inlägget om köket och matsalsdelen.

Namnet brasrummet kommer av att mitt i rummet finns en täljstensugn.

Täljstensugnen står på samma plats som min mormor och morfar tidigare hade en öppen spis och när jag och min sambo flyttade hit till Borsökna 2005 så renoverade vi huset en del och bytte ut den öppna spisen mot en ganska stor täljstensugn.

Ett av de bästa besluten vi tagit!

Just täljsten är ett material som håller värmen väldigt länge, när man väl fått upp temperaturen i ugnen genom att elda i den så kan den hålla värmen upp till 24 h.

Vår täljstensugn är en ganska stor modell av märket Tulikivi.

Ovanpå ugnen har vi en liten keramiksamling.

Vi har en mörkröd liten soffa i brasrummet där man kan sitta och vila, mysa, läsa, prata eller vad man nu vill göra.

För att få extra värme och hjälpa till att sprida värmen från ugnen så har vi en luftvärmepump installerad ganska nära ugnen. Luftvärmepumpen är av märket Canvaq och inköpt hos Elon här i Eskilstuna.

Jag kan verkligen rekommendera Elon om du ska köpa vitvaror och bor här i Eskilstuna eller dess närhet. Vi har köpt alla våra vitvaror hos dem och är alltid nöjda med produkterna och deras bemötande.

Ovanför soffan har vi en tavla som heter Lottakåren som jag fått av min mamma för många år sedan. Jag vet inte vem som målat den.

Jag älskar denna tavla, tycker den är så rolig med alla olika karaktärer på damerna.

Bredvid soffan har vi ett litet soffbord, ett klaffbord, som kommer från min sambos mamma, med en liten bordslampa (och en jättefin router…)

I det andra hörnet har vi en röd fåtölj som hör ihop med soffan och ett linneskåp som jag köpte i en antikaffär när jag var typ 16 år.

Den röda soffan och fåtöljen har jag fått av min mamma för många år sedan.

Du som läser min blogg vet att min sambo är musiker så det finns ganska mycket instrument hemma hos oss och här har vi hängt upp några basar och gitarrer på väggarna.

Denna tavla som min mamma gjort hänger i brasrummet.

Och en väldigt praktisk sak är att vi har en utfällbar vindstrappa till vinden som numera används till förvaring.

När jag var liten och min mormor och morfar hade detta hus som sommarstuga så hade de 2 små sovrum på vinden där vi sov.

På sikt drömmer jag om att kunna inreda vinden till ett mysigt vindsloft dit man tar sig upp via vårt vardagsrum istället…

Ja, det var en visning av hur det ser ut hemma hos oss och jag måste säga att jag trivs väldans bra hemma och tycker att vi har det fint!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att skapa trivsel hemma!