#homofoberkandranågotgammaltöversig❤️💙💛💜💚🤍

Idag är det en mycket viktig dag!

Idag är det nämligen den internationella dagen mot homo-, bi- och transfobi.

Du som läser min blogg vet att jag brukar sprida budskapet att #jantekandranågotgammaltöversig men jag vill åxå säga att #homofoberkandranågotgammaltöversig för jag har INGET till övers för homofober!

Och i min värld är denna dag alla dagar.

Denna dag har uppmärksammats internationellt sedan 2004 och syftar till att uppmärksamma rättigheter för homosexuella, bisexuella och transpersoner.

Syftet med dagen är att lyfta medvetenheten om hur viktigt det är att homosexuella, bisexuella och transpersoner inte utsätts för diskriminering.

Grupper som ofta utsätts för kränkningar i form av både hot och våld på grund av sin sexualitet.

 

Enligt BRÅ ( Brottsförebyggande rådet) har anmälda hatbrott med sexuell läggning som motiv halverats sedan 2008, men även om utvecklingen går åt rätt håll beträffande anmälda brott så finns det självklart ett mörkertal och inte en enda människa ska utsättas för hatbrott över huvudtaget!

 

Jag har aldrig förstått detta.

Varför har folk så mycket åsikter och värderingar om andra människors sexualitet och vem de ligger med och vem eller vilka de älskar?

Hur kan en annan människas kärlek vara så provocerande?

En väninna till mig som är bisexuell sa så här till mig en gång; ”de som är homofober har antagligen aldrig älskat någon, för man blir ju kär i en människa, inte ett kön”.

Det är ju precis så det är!

Vi blir ju kära i andra människor, även om vissa av oss tänder på män och vissa av oss tänder på kvinnor och vissa av oss tänder både på män och kvinnor.

På det sättet kan man ju säga att det är synd om homofoberna.

De kanske aldrig har älskat någon människa och det är ju väldigt sorgligt i så fall, för vad är större än kärleken?

Vad är större än att älska någon?

Ibland tänker jag att de som är homofober kanske inte förstår bättre, de kanske har ett begåvningshandikapp som gör att de helt enkelt inte förstår bättre.

I min värld är det i alla fall helt obegripligt att homofobi över huvudtaget existerar och jag säger bara två saker:

#homofoberkandranågotgammaltöversig 

#kärlekenärfri

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du får älska vem du vill ❤️🌈❤️🧡💛💚💙💜🤍