Fira VĂ€rldsskrattdagen med ett skratt, VARJE dagđŸ˜…đŸ˜‚đŸ€Ł

Visste du att det Àr vÀrldsskrattdagen idag, söndag den 2/5-21 och att det sÀgs att ett skratt förlÀnger livet?

VĂ€rldsskrattdagen Ă€r en inofficiell temadag som lanserades 1998 av indiern Madan Kataria och infaller den första söndagen i maj varje Ă„r och som gĂ„r ut pĂ„ att uppmana mĂ€nniskor att skratta mer.

Det finns en del sanning bakom att ett skratt förlÀnger livet om man fÄr tro pÄ forskare.

Till exempel sÄ minskar skratt dina stressnivÄer, du sover bÀttre och skratt kan minska din smÀrta.

Rent fysiskt sÄ bidrar skrattet till att kortisol i kroppen minskar vilket gör dig lugnare och endorfiner frigörs vilket kan leda till minskad smÀrta.

Men ett skratt har Ă€ven andra viktiga funktioner sĂ„som att skratt och glĂ€dje kan hjĂ€lpa dig att hantera svĂ„ra och  tuffa situationer i livet. Du kan bli uppsagd frĂ„n jobbet, drabbas av sjukdom eller hamna i en skilsmĂ€ssa. Även om du inte kan styra över vad som hĂ€nder dig kan du i mĂ„nga fall vĂ€lja hur du hanterar hĂ€ndelserna. Att skratta, Ă€ven i en svĂ„r situation, kan ge dig en kĂ€nsla av kontroll över en hopplös situation.

Dessutom sÄ stÀrker skratt relationsband mellan oss mÀnniskor.

De relationer du har till andra mÀnniskor pÄverkar din hÀlsa och ditt vÀlmÄende. Att skratta tillsammans stÀrker banden mÀnniskor emellan. HÀlsosamma relationer gör dig lyckligare och ger dig ett sammanhang. DÀrför upplever du ocksÄ att du mÄr bÀttre och har en bÀttre livskvalitet.

Ja, att fira vÀrldsskrattdagen Àr ingen dum idé!

Men mitt tips Àr att vi lÄtsas att den infaller varje dag

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att skratta ofta!