Mina ”Coronakilon”

Då och då hör jag folk som pratar om att de gått upp i vikt under Corona och jag är en av dem.

Det hänger säkerligen ihop men den passiva livsstil som hemarbete många gånger innebär.

Jag har jobbat hemma en hel del och därför har vardagsmotionen nästan uteblivit helt. Jag cyklar inte till och från jobbet längre och jag rör mig väldigt lite när jag jobbar hemma. De dagar jag inte jobbar rör jag mig nästan ingenting och nu märker jag att kilona smyger sig på och jag har gått upp ca 5 kg.

Min trivselvikt är ca 70 kg och jag brukar tänka att jag bör inte väga mer än 73 kg då jag är 173 cm lång och har hört att man kan tänka att man bör väga ungefär 73 kg om man är 173 cm lång, att man ska dra bort den där enmetern helt enkelt. Finns kanske ingen vetenskaplig sanning i detta men i min värld är det rimligt och jag mår bra när jag väger mellan 70-73 kg, och det viktigaste är ju hur man mår, inte exakt vad man väger.

Egentligen är detta inget stort problem för mig för vikten är bara en siffra men jag märker att jag har svårare att gå ner i vikt och jag tror att åldern påverkar det, och det som är problematiskt med att gå upp i vikt är ju att kläderna inte passar!

Jag har en massa snygga kläder som bara väntar på att bli använda men då måste jag gå ner några kilon i vikt för jag har inte råd att köpa nya och jag vill inte köpa nytt när jag redan har kläder.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att vikten är bara en siffra och det viktigaste är hur du mår!