Poddens dag

Visste du att det är podcastens dag idag söndag den 7/3-21? Fast i Sverige säger vi oftast podd.

Denna dag är instiftad av Adam Alsing som tyvärr avled av Covid-19 och jag vet inte bakgrunden till att han instiftade denna dag, han kanske gillade poddar helt enkelt.

Jag gillar åxå poddar och jag är inte ensam om det. I Sverige så lyssnar typ var fjärde person på poddar då och då och det är en majoritet som är yngre av de som lyssnar.

Det finns tusentals poddar inom alla ämnen man kan tänka sig!

Några av de mest populära poddarna i Sverige är P3 Dokumentär, Spöktimmen, Rättegångspodden, Framgångspodden och såklart kändisarnas poddar som Alice och Bianca och Skäringer och Mannheimers poddar.

Eftersom jag gillar poddar så är jag såklart med i en podd, den heter Poddjuntan snackar livsstil och den har funnits sen oktober 2018 och vi släpper ett avsnitt per vecka, året runt.

Det är numera jag, Gianna Stevanovic och Michaela Looström som deltar men från början var även inredningsexperten Eleonor Nilsson med. Vi pratar om allt mellan himmel och jord, allt som rör sig i våra huvuden med utgångspunkt från livsstil.

Du hittar vår podd där poddar finns eller genom att KLICKA HÄR!

Alla kan lyssna på poddar och det kostar inget.

Jag lyssnar på ganska många poddar, främst utifrån kunskapsinhämtning och ämnen jag vill lära mig och veta mer om och jag använder främst restid för att lyssna, typ när jag ska någonstans så lyssnar jag.

Självklart lyssnar jag på vår podd och just nu lyssnar jag på LinkedInpodden, Entreprenörpodden, Sociala media och kommunikationspodden.

KLICKA HÄR för att komma till ett tidigare blogginlägg där jag tipsade om de 10-i-topp-poddar jag lyssnade på då för fler poddtips.

Lyssnar du på poddar
Vad lyssnar du på?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att lyssna på en bra podd då och då!