Hemmagjord pizza på internationella pizzadagen

Du som läser min blogg vet att jag brukar uppmärksamma olika dagar och man slutar aldrig förvånas hur många olika temadagar det finns, både nationella och internationella, både små och stora saker kan få en egen dag och i detta inlägg vill jag dela med mig av min hemmagjorda pizza som vi åt på internationella pizzadagen.

Nu kommer detta inlägg lite sent för internationella pizzadagen äger rum den 1 januari varje år och du förstår säkert varför man valt den dagen…

I stället för att köpa pizza på nyårsdagen i år så valde vi att göra egen pizza hemma och till detta behövde jag pizzakit som består av pizzadegen och tomatsåsen, halloumiost, salami, kryddiga korvar, lite gul lök och riven ost.

Man kan ju såklart ha på vad som helst på sin hemmagjorda pizza men det här är en av mina favoriter på pizzatopping på hemmagjord pizza.

Kavla ut pizzadegen på bakplåtspapper på en plåt, lägg på tomatsås och sen all topping och avsluta med riven ost.

In i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.

Voila!

Pizzan är klar och den är ju godast varm.

Jag skar pizzan i 4 bitar och vi lyckades sätta i oss hela pizzan på två personer, vi var väldans hungriga…

Vad är din favoritpizza?

Föredrar du färdigköpt hos pizzerian eller hemmagjord?

(för övrigt måste jag meddela att när vi köper färdig pizza så har Mestaria i Mesta, Eskilstuna, grymt goda pizzor, prova pizza med champinjoner, salami och köttfärs om du har vägarna förbi…)

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att äta en god pizza då och då!