Mina 15 minuter i rampljuset hos TV 4🌟

Du som lÀser min blogg har sÀkert inte missat att jag varit med i TV!

I lördags, den 2/1-21, deltog jag i TV 4 morgonsoffa för att prata om min bok ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” som handlar om att vara anhörig till en person med missbruksproblematik.

Jag var superglad och supernervös för detta men jag tyckte att det gick bra.

Jag tÀnkte innan jag gick in i studion att jag mÄste behÄlla lugnet, lyssna pÄ frÄgorna och svara sakligt och uppriktigt pÄ programledaren Anna Brolins frÄgor.

Jag mÄste sÀga att Anna var oerhört professionell och lÀtt att prata med, det mÀrks att hon har stor erfarenhet av att delta i TV och vara programledare. Hon Àr dessutom grymt snygg!

En sak som jag hade stora problem med innan var frÄgan Vad ska jag ha pÄ mig!?

Du vet ju att jag Àr vÀldans fÄfÀng och jag ville verkligen se sÄ bra ut som möjligt i TV.

Man vill inte vara för uppklÀdd men inte heller för casual sÄ jag tÀnkte att jag ska ha en outfit som jag skulle kunna ha nÀr jag förelÀser, en snygg och stilfull outfit med riktigt snygga skor (jag kollar alltid vad andra har för skor nÀr de sitter i TV-soffor och de har oftast snygga skor).

Jag valde min blommiga blus frĂ„n Gina Tricot med mina mörkblĂ„ byxor frĂ„n Lindex och pĂ„ fötterna hade jag ett par mörkblĂ„ stövletter frĂ„n Tommy Hilfiger. 

Dessutom hade jag sĂ„klart mina turstrumpor pĂ„ fötterna, men de syntes inte och det spelar ingen roll för Ă€ven om de Ă€r snygga och jag gĂ€rna visar dem sĂ„ har de en annan mening, ett annat syfte, de Ă€r ju mina turstrumpor som jag har nĂ€r jag förelĂ€ser om min bok…

Jag hade naglar och lÀppstift i samma nyans som blommorna i blusen och jag blev nöjd med outfiten, jag kÀnde mig bekvÀm och snygg.

Eftersom det Àr coronatider sÄ fick Claes inte följa med in i logen, han fick sitta i receptionen hos TV 4 och vÀnta sÄ, men som tur var fanns det studiopersonal som sjÀlvklart stÀllde upp som fotograf och en sÄn hÀr grej vill man ju dokumentera!

Claes följde med till Stockholm och vi körde bil eftersom vi skulle vara pĂ„ plats ganska tidigt. Jag Ă€r alltid sĂ„ nervös att jag ska komma för sent och missa viktiga saker sĂ„ vi gick upp redan kl.5.00, och dagen innan tĂ€nkte jag att jag skulle lĂ€gga mig tidigt för att vara pigg och frĂ€sch i TV men det gick sĂ„dĂ€r…

Jag har nog aldrig sovit sÄ lite och sÄ dÄligt som natten innan!

I bÀsta fall sov jag 2-3 h för det gick bara inte att sova. Jag var helt pigg och uppspelt, ni vet som man var dagen innan julafton nÀr man var barn, eller nÀr man skulle Äka utomlands och flyga flygplan.

SĂ„ nĂ€r klockan vĂ€l ringde kl.5.00 sĂ„ var jag helt slut men det gick hur lĂ€tt som helst att kliva upp trots det (och jag kan lova att jag somnade tidigt pĂ„ lördagskvĂ€llen…).

Efter TV inslaget sÄ fick jag oerhört mycket respons frÄn bÄde mÀnniskor jag kÀnner och mÀnniskor jag inte kÀnner och jag Àr helt övervÀldigad av all positiv respons och feedback jag fÄtt!

Det kÀnns verkligen som att min önskan att skÀnka tröst genom boken och min berÀttelse har uppfyllts med rÄge.

Jag Àr sÄklart glad och tacksam för all respons men det som kÀnns extra bra Àr nÀr andra anhöriga mammor, pappor, syskon, mor- och farförÀldrar kontaktar mig och tackar för att jag pratar sÄ öppet om denna frÄga som Àr djupt förknippad med skam och skuld.

OM du vill se TV-inslaget sĂ„ kan du KLICKA HÄR!

OM du vill veta mer och kanske köpa min bok sĂ„ kan du KLICKA HÄR!

Jag vet inte om du kĂ€nner till uttrycket ”Mina 15 minuter i rampljuset” som Ă€r rubriken pĂ„ detta inlĂ€gg. Det var den amerikanska kultfiguren Andy Warhol som pĂ„ 60-talet myntade uttrycket ”In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes”.

Vi fÄr vÀl se vad mina 15 minuter i rampljuset leder till men oavsett sÄ Àr jag vÀldans stolt över att jag skrivit denna bok som inte bara tröstat mig.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du Àr inte ensam!