Träning trots trista tider…

Jag vet inte hur det är för dig med träning nu under coronatid men för min del så påverkar coronasituationen min träning ganska mycket, och inte på ett positivt sätt.

Du som läser min blogg vet att jag tränar mycket och jag är dessutom instruktör i MMA Fitness på en klubb som heter Nova training center. Vår klubb påverkas väldigt mycket av Corona, precis som andra träningscenter, och vi har både fått ställa in pass och förändra och anpassa på olika sätt. Detta gör att jag inte tränat lika mycket som jag brukar i vanliga fall.

Just för att vi lever i en mycket ovanlig tid med mycket begränsningar och restriktioner så menar jag att det är extra viktigt att stärka hälsan och hålla sig stark och frisk så långt som möjligt och därför vill jag tipsa om alternativa träningsformer i denna trista tid:

Träna ute!

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, brukar man säga och det ligger något i det. Det går att ta en joggingrunda trots att det är både kallt och mörkt ute.

Snöra på dig joggingskorna, sätt pa dubbar vid behov, och klä dig efter principen lager på lager så kan man ta sig ut utan att både halka och frysa.

En lång promenad i rask takt eller en stavgångspromenad funkar precis lika bra!

Det viktigaste är ju regelbundenheten, det gäller att röra på sig ofta, minst 30 minuter varje dag.

Utegymen som finns i var och varannan stad är riktigt bra för träning utomhus!

Kolla på din kommuns hemsida om var utegymen finns.

I Eskilstuna där jag bor har vi typ 10 stycken runt om i staden.

 

Träna online

Har du provat att träna online? Eller offline? 

Funkar hur bra som helst! Googla hemmaträning så kommer det upp en uppsjö på förslag på hemmaträning med övningar och färdiga pass.

Bara att ta på sig lämpliga kläder och se till att ha lite yta att röra sig på så kan du träna precis när du vill och hur ofta du vill!

På min klubb, Nova training center, har vi onlineträning då och då för våra medlemmar, kolla om din klubb åxå har det vetja!

Friskis & Svettis erbjuder kostnadsfri onlineträning för alla som vill.

Kolla deras hemsida så hittar du en massa olika pass.

Hur tränar du i dessa ovanliga tider?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att prioritera din hälsa!