Carinas virkade disktrasor av lin

Asså, jag förstår inte hur jag nånsin ska kunna köpa och använda vanliga disktrasor efter att jag upptäckt Carinas virkade disktrasor!

Carina Holmberg är en väninna till mig och min familj och hon har hållit på med att skapa och främst med textil i hela sitt liv och nu har hon börjat virka disktrasor i lin och jag har fått prova dessa under en period.

Detta med virkade disktrasor är kanske inget nytt men för mig var det nytt.

Linne är ett material som man hittar i såväl kläder som i heminredning. Förr användes det till det allra mesta i hemmet, däribland lakan, kökshanddukar och underkläder. Det är också därför vi än i dag kallar en ärmlös tröja för linne samt säger exempelvis sänglinne och linneskåp!

Råvaran till linne kommer från linplantan. Lin är själva fibern och linne är tyget. D v s din linneskjorta är gjord av lin.

Linne har en mycket bra uppsugningsförmåga vilket gör att det passar perfekt till exempelvis disktrasor och handdukar. Lin är dessutom slitstarkt och tåligt. 

Carinas disktrasor är virkade av 100% lin och mycket miljövänliga.

Lin är ett naturmaterial med mycket absorberande förmåga och dessa disktrasor torkar fort vilket gör att de i princip aldrig får dålig lukt och därför håller sig fräscha under lång tid.

Innan man använder trasan bör man skölja ur trasan med lite tvål och ljummet vatten för att få bort eventuell slaggprodukt från tillverkningen.

När trasan känns ofräsch så tvättar man den i 40° eller högst 60° och eftersom lin är ett naturligt, miljövänligt, förnybart material samt helt biologiskt nedbrytbart och alltså avfallsfritt så kan den komposteras när den inte går att använda mer.

Det finns verkligen bara fördelar med dessa disktrasor och jag är så nöjd med dem!

Om du vill köpa en av Carinas virkade disktrasor så är det bara att du kontaktar mig så förmedlar jag kontakt med Carina.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att vi alla kan bidra till en bättre miljö!