Hur man går från student till egenföretagare inom loppet av ett dygn…

Jag brukar säga att livet blir inte alltid som man tänkt sig, och detta stämmer väldigt väl för min del just nu.

Du som läser min blogg vet att jag skulle vara tjänstledig på grund av studier i höst och nästa vår men de planerna har grusats…

I söndags fick jag nämligen besked från CSN om att jag inte har rätt till studielån. Detta då jag redan studerat tidigare och på grund av min ålder så reduceras rätten till studielån. När jag sökte utbildningar så trodde jag att jag hade rätt till studiemedel men så var det inte visade det sig.

Så nu har jag avslutat mina påbörjade studier i litteraturvetenskap då jag inte klarar mig ekonomiskt utan studielånet.

Så nu är det bara att lämna tillbaka böcker till biblo och försöka sälja de jag hunnit köpa…

Men som man åxå brukar säga ”När en dörr stängs så öppnas ett fönster” så kommer jag inte låta mig nedslås av detta!

Istället för att vara tjänstledig på grund av studier har jag ansökt om att vara tjänstledig på grund av att jag har startat ett eget företag och ska prova mina skakiga vingar som soloföretagare.

Så nu är planen att jag är tjänstledig till början av april 2021 för att starta upp min business.

Och nu undrar du förstås vad jag ska göra i min business!? 

Jag har startat en enskild firma som har det innovativa namnet Anna Bergfors!

Detta då jag ännu inte kommit på något bättre och att jag kommer använda mig själv som varumärke.

Jag håller precis på att starta upp en ny hemsida som heter annabergfors.se och den ska jag använda för att paketera och visa mina planerade tjänster som handlar om att jag vill verka som skribent, estradör och föredragscoach på sikt.

Du som läser min blogg vet att jag älskar att skriva, det är ju därför jag bloggar plus att jag redan skrivit en bok. Jag vill fortsätta utveckla mitt skrivande och även jobba som frilansskribent.

Jag vill även fortsätta att föreläsa utifrån min bok om att vara anhörig till en person med missbruksproblematik och sälja min bok ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” (du vet väl att du kan beställa den via nätet? KLICKA HÄR så kommer du direkt till beställningen).

Då jag har en bakgrund inom teater och att stå på scen så vill jag även jobba som konferencier/moderator/samtalsledare men även inom standup och teater och just nu jobbar jag fram ett koncept med några testpersoner för Föredragscoaching som innebär att personer som inte trivs med att prata inför andra kan få hjälp, av mig som föredragscoach, att komma över sina rädslor för att ”stå på scen” och prata inför andra. Bra va!?

Ja, jag har en massa andra ideér åxå som jag får återkomma till (brist på ideér är inte mitt problem…).

Men ett (slags) problem just nu är det faktumet att jag inte har någon fast inkomst. Men det löser jag genom att skaffa några extrajobb. Jag har redan fått extrajobb som frukostvärdinna och receptionist på First hotell City i Eskilstuna och jag är även foajépersonal  hos Scenkonst Sörmland i Eskilstuna lite då och då och jag har lite annat på gång åxå.

I ärlighetens namn så har jag varit mycket stressad över detta med min ekonomi men nu känner jag att det kommer att lösa sig, jag löser det för det har jag ju gjort förr…Innan jag pluggade (som jag gjorde när jag var 30-36 år) så levde jag ur hand i handske (heter det så?).

Jag hade i alla fall inget fast jobb innan jag var 30 utan jag hankade mig fram med tillfälliga arbeten och det gick ju bra då så varför skulle det inte funka nu?

Ja, det var allt från mig för nu.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att allt brukar ordna sig!