Äppelmos eller äpplemos- det är frågan…

Häromveckan bestämde jag mig för att göra hemmagjord äppelmos och det tillhör inte vanligheterna att jag gör då det är så ofantligt tråkigt att skala och ”urskrutta” äpplen (urskrutta är ett ord jag just kom på och det betyder att man skär bort skruttet i äpplet).

Men jag genomled den tråkiga processen med att skala och urskrutta och det ångrar jag inte!

Vi har 2 äppelträd varav det ena, det lilla, gav ganska mycket frukt.

Dock vet jag inte vad det är för slags äppelträd, men det kanske du vet?

Hur som haver så tycker jag inte att dessa äpplen är särskilt goda att äta som de är men de passade väldans bra till mitt äppelmos, eller heter det äpplemos? Jag har fått lära mig att båda är rätt men att det är dialektala/geografiska skillnader på vad man säger. Jag säger äppelmos.

Jag plockade en påse full med äpplen som jag skalade och urskruttade.

Sen lade jag äppelbitarna i en stor bunke med vatten för att de inte ska bli bruna.

Det tog ganska lång tid men till slut fick jag ihop en stor bunke med frukt.

Jag tillsatte lite vatten, typ 1 dl och socker.

Sen fick det stå och småputtra på låg värme i flera timmar, bara röra om då och då och smaka av så det var lagom sött.

Jag fick ihop 2 glasburkar och 1 plastburk av moset.

Jag lovar att det blev gott!

Vi har ätit äppelmos till pannkakor eller bara äppelmos med mjölk som mellis, verkligen supersmarrigt och jag gillar att det är tillagat från grunden då jag gillar så kallad clean eating.

Brukar du göra mat från grunden?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att äta mat som är bra för din kropp!