Annas första loppa- men inte den sista…

Jag har aldrig varit med och sålt saker på en loppmarknad förut men häromveckan så var jag med på min allra första loppa och det var ju superkul!

Jag har ju varit lite tveksam till second-hand och loppisar förr då jag är typ uppväxt med att nästan alltid ärva saker, eller få begagnat av snälla människor hela min uppväxt och sen när jag blev vuxen så jobbade jag som kulturarbetare i många år så då hade jag helt enkelt inte råd med att köpa en massa nytt.

Jag tror att detta ledde till att jag fick något slags motstånd till begagnat och när jag väl började tjäna så pass bra att jag kunde köpa saker så köpte jag bara nytt, en slags kompensation kanske.Jag var liksom ”mätt” på allt som vara begagnat. Egentligen ganska fånigt men det är i alla fall min egen teori. Men nu har jag bestämt att sluta med det här fåniga motståndet mot begagnat då det finns så många fördelar och man kan göra så mycket fynd och dessutom tjäna lite extra pengar… 

Dessutom har jag ju varit med på flera klädbytardagar de senaste åren så det går i rätt riktning.

Inför loppisen hade jag rensat där hemma och hittade en hel del som jag inte använder längre så detta packade jag in i bilen som blev typ full.

Loppisen ägde rum i ett område som heter Vilsta koloniområde i Eskilstuna som består av ett 80-tal kolonilotter och typ hälften av alla lotter hade loppis på sina tomter.

Min väninna Lena Puman har en kolonilott och erbjöd mig att stå med henne på hennes tomt och det var schysst att vara två, även om det kom en hel del folk till våran loppis.

Jag sålde främst kläder, skor och väskor men även gardiner, böcker och ljusstakar.

Gardinlängderna var svårsålda så de fick jag ta med mig hem igen…

Kläder var det som jag sålde mest av och även några par skor.

Jag hade även med mig min egen budskaps t-shirt #jantekandranågotgammaltöversig för försäljning och jag sålde en t-shirt.

Detta var absolut inte sista gången jag är med på en loppis och redan lördag den 29/8-20 ska jag vara med på en annan loppis i Hyndevad här i Eskilstuna, det ser jag verkligen fram emot och jag lovar att jag har en hel del att sälja…

Jag är verkligen en hamster när det gäller kläder och skor men även andra saker till hemmet och nu när jag blivit student så behöver jag ju som sagt dryga ut studiekassan och då är ju loppisar toppenbra! Och sen är det ju bra för miljön med att återvinna saker, eller hur!? Win-Win situation helt enkelt.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ta reda på fördelarna med cirkulär ekonomi!