Jag är djupt tacksam

Härom månaden pratade jag med en bekant som jag inte haft så mycket kontakt med på en ganska lång tid och fick då veta att hon, eller rättare sagt hennes pojkvän, har precis fått ett dödsbesked.

Han har långtgående cancer och har fått besked av läkarna att han antagligen bara kommer leva i 3-6 månader.

Min bekant och pojkvännen är i min ålder, och jag känner inte pojkvännen, har aldrig träffat honom men trots det så gjorde detta starkt intryck på mig.

Jag blev djupt berörd av detta och jag kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig hur detta är för dem.

Att få ett besked av läkarna att man snart ska dö…Jag föreställer mig att det är lika illa för den sjuke som dess anhöriga.

Jag kände att jag var tvungen att skriva om detta då jag känner djup sorg för deras skull men samtidigt tacksamhet för mitt liv och min familj.

Vi tar varandra för givet för ofta, eller i alla fall gör jag det. Jag stannar sällan upp och bara är i nuet och njuter och gläds för mig själv och min familj.

Jag har ju så mycket att vara tacksam för, inte bara för att jag lever utan allt och alla som jag har i mitt liv. 

Jag har en god hälsa, ett bra jobb, stabil ekonomi, fantastiskt boende, en sambo som jag älskar, min familj med barn, barnbarn och alla andra i familjen. En stor och rolig släkt och en massa vänner och bekanta. Jag har arbetskamrater, träningsvänner, bloggvänner och en massa andra underbara människor i mina nätverk.

Jag är verkligen lyckligt lottad och jag vill vara mer tacksam över allt jag har, särskilt alla nära och kära.

Jag tror att vi behöver stanna upp oftare och ta tillvara på livet och allt vi har. Vi lever ju bara en gång och vi vet faktiskt inget om framtiden. Det kanske är jag som får detta fruktansvärda besked i morgon, eller någon i min familj. 

Jag kan inte heller föreställa mig hur min bekant och pojkvännen har det just nu. Vad säger man till varandra i en sådan overklig situation? Vad pratar man om? Hur lever man? Vad gör man? Vad gör man inte?

Jag vet inte men jag vet att jag önskar dem allt gott och allt bra och allt underbart som finns i livet och att de hittar stunder av glädje trots deras helvete.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att fundera på vad DU är tacksam över!