Sommarens höjdpunkt-skrivarkurs på folkis

Du som läser min blogg vet att jag älskar att skriva!

Precis som förra sommaren så har jag gått en skrivarkurs under en vecka i sommar och precis som förra sommaren så var det på Eskilstunas Folkhögskola. Jag skulle egentligen ha gått en skrivarkurs på Skurups Folkhögskola med Susanna Alakoski som en av kursledarna men det blev tyvärr inställd. 

Eskilstuna Folkhögskola ägs av Region Sörmland och ligger belägen i Munktellstaden i Eskilstuna, i en gammal industrilokal. Du som läser min blogg känner säkert igen miljön för jag är ofta här för mina fotosessioner då jag verkligen gillar arkitekturen.

Vi var 14 personer på kursen och de hade verkligen försökt coronaanpassa lokalerna så att alla skulle känna sig trygga med en fysiskt kurs, det fanns även möjlighet att delta digitalt för de som ville.

Jag är ganska vanestyrd av mig och hade såklart samma plats varje dag där jag kunde bre ut mig.

Kursen pågick måndag till fredag mellan kl.9.00-15.00 och det var skrivövningar på förmiddagarna och föreläsningar/teori på eftermiddagarna. Ett upplägg som passar mig bra då jag är som piggast och mest kreativ på förmiddagarna. 

Jag var lite orolig för att komma igång med skrivandet då jag känt mig ganska tömd efter min debutbok Jag. Har. Inga. Ord. Kvar som jag släppte i våras och som du kan läsa mer om genom att KLICKA HÄR.

Men det var bara mina hjärnspöken för jag kom igen med mitt skrivande första dagen!

Varje morgon började vi med en skrivövning som kallas morgonsidor som kommer från boken Lev kreativt av Julie Cameron.

Övningen går ut på att man ska skriva 3 sidor (A 4) för hand varje morgon. Man ska inte tänka så mycket, bara skriva, man behöver inte prestera, man ska bara skriva. Ingen ska läsa dina texter, inte ens du själv och om du vill kan du kasta texterna efteråt. Denna övning syftar till att komma förbi blockeringar som man kan ha i sin kreativa process och kan ses som en slask där man skriver av sig för att komma vidare.

Jag har köpt boken och fortsätter med morgonsidorna och just nu längtar jag till varje morgon då jag får skriva helt utan krav eller prestation för det är frigörande på något konstigt sätt…

I år var det superduktiga Kerstin Önnebo som höll i kursen. Kerstin har lång erfarenhet av att både skriva och leda skrivkurser och hon har en riktigt bra podd för oss som gillar att skriva som heter Skrivarpodden, väl värd att lyssna på!

KLICKA HÄR för att komma till Skrivarpodden och Kerstins hemsida.

Att gå på kurs är ett sätt att få inspiration för sitt skrivande, ett annat är att läsa tidningen Skriva som jag prenumererar på, mycket bra tidning för oss som gillar att skriva!

Som avslut på en riktigt bra och givande vecka fick vi deltagare varsin goodiebag av Kerstin med lite smått och gott, verkligen en trevlig present och även om jag inte planerar att skriva en roman så blir det något nytt skrivprojekt som jag återkommer till framöver här på bloggen, så håll utkik!

Ha en bra dag och glöm inte bort att det du övar på blir du bra på!