Grattis bloggen Fashion for fiftyish på din 3 års dag🎂💐🌟

Tiden går verkligen fort när man har roligt!

Idag är det exakt 3 år sedan jag skrev mitt första blogginlägg här på bloggen och det måste jag såklart fira med ett inlägg!

Jag har snart skrivit 500 inlägg, jag skriver i princip alltid tre inlägg varje vecka varav ett alltid är ett outfitinlägg och de andra är olika livsstilsrelaterade inlägg inom skönhet, träning/motion, kost, hälsa och andra måbrafaktorer och hur ytligt vissa saker än kan te sig så är syftet alltid att inspirera dig.

Att inspirera dig att bli den bästa versionen av dig själv och att du ska blomma ut och bli ditt verkliga jag, ditt sanna jag, oavsett vem du är och vem du vill vara, och för att fortsätta i ”ytlighetssfären” så kanske mitt modeintresse verkar ytligt men för mig är mitt intresse för kläder, skor, mode inte ytligt.

Det handlar om dels om en längtan efter design och estetik vilket kläder ger mig. Jag gilla att vara fin, för min egen skull och dels är kläder inte bara skydd mot värme eller kyla, det är också ett statement, man kan visa vem man är och vill vara med sinna outfits och det gillar jag, som en identitetsfaktor, kläder förstärker min personlighet helt enkelt och sist men inte minst så vill jag inspirera DIG att våga och vilja att köra ditt race. Ha på dig de kläder DU gillar, skit i vad andra tycker eller vad normen säger. Ha en kort kjol om du vill, ha en lång kjol om du vill, ha slöja om du vill, ha magtröja om du vill!

Du som läser min blogg vet att ett viktigt budskap till dig är att den där #jantekandranågotgammaltöversig. Ett budskap som bara blir viktigare och viktigare ju äldre jag blir.

KLICKA HÄR om du vill läsa mer om varför den där jantekandra…

Men jag måste erkänna att det inte alltid varit lätt att ”leva som jag lär”. Jag var mycket mer fixerad vid vad andra människor tyckte och tänkte om mig när jag var yngre.

Edith Södergran sätter verkligen fingret på något viktigt i hennes budskap ”Min självsäkerhet beror på att jag har upptäckt mina dimensioner. Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är”. Jag tror att vissa människor, inklusive jag själv, behöver upptäcka våra dimensioner, våra färdigheter och kunskaper och vem vi verkligen är. Självförtroende och självkänsla är inte något alla föds med, vi måste öva på att lära känna oss själva och därmed uppskatta och acceptera oss själva. Självkärlek är något vi måste träna på för det är oftast lättare att klanka ner på sig själv, att fokusera på det negativa, det vi är missnöjda med istället för att se hur fantastiska och underbara vi är.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att #jantekandranågotgammaltöversig!