En tvååring i en fyrtioårings kropp…

”Jag började leva för två år sedan”, berättade en nyvunnen väninna för mig för en tid sedan.

Sedan hon sa detta har jag ofta tänkt på vad hon sa eftersom rent matematiskt så stämmer det inte för jag vet att hon levt i 40 år men känslomässigt känner hon att hon nyligen börjat leva.

Det här orden gjorde starkt intryck på mig då jag rent instinktivt tycker att det är sorgligt, att man ska känna att man nyligen börjat leva fast man är 40 år men i hennes fall förstår jag vad hon menar då hon nu, vid 40 års ålder, börjat hitta sig själv och få kontakt med sig själv.

Jag vet att hon haft det ganska tufft i livet och det är inte förrens nu hon känner att hon börjar sitt liv.

Jag kan inte riktigt föreställa mig hur det skulle vara för mig att känna så då jag tycker att jag har god självkänsla och självkännedom och att jag vet vad jag tycker och vill i livet, inom de flesta områden, men dessa ord påminner mig om hur viktigt det är att vara sann mot sig själv och både leva i nuet men med bagaget i minnet och framtiden i siktet.

För även om vi haft det tufft så kan vi lära av de situationerna som varit, även om det finns situationer och händelser vi helst vill glömma.

Jag tror att i dessa fall behöver vi försonas med oss själva och det som varit, och både förlåta oss själva och andra.

Hur tufft och jobbigt det än varit så är det en del av oss själva, av vår historia och om inte annat så kan vi lära att vi aldrig mer ska fastna i den typen av situation.

Vi har rätt att välja det goda, det positiva, glädje i livet.

Vi har rätt att må bra och även om vi inte gjort det tidigare så förtjänar vi allt gott i livet.

Och dessutom måste vi må bra för att kunna finnas för andra.

Trots att jag tycker att det är sorgligt att min väninnan känt så här så lovar jag att jag är så glad för att hon kommit till den insikten för det innebär att hon nu börjar leva ett liv där hon väljer det goda, det som ger henne energi och glädje.

Hon förstår att hon har rätt att välja bort det negativa och destruktiva och nu går hon från klarhet till klarhet vilket är så fantastiskt att se.

Hur är det för din del? Lever du i nuet?

Har du saker i ditt bagage du bara vill glömma?

Vad tänker du om framtiden?

Vad gör du för att må bra i livet?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du har rätt att ha huvudrollen i ditt liv!