Så här ser min kvälls- och morgonrutin ut

Jag vet inte hur det är för dig men mina morgon- och kvällsrutiner beträffande rengöring är väldans enkla och okomplicerade.

Jag har inte hundra olika produkter och kör inte enligt nått särskilt program när jag ska rengöra min hud.

Min princip är att det ska gå fort och vara enkelt och såklart skonsamt för huden.

På kvällarna ser min rengöringsrutin ut så här:

Jag badar i princip varje kväll, ett varmt bad är ett av mina livselixir. Jag älska att bada och har alltid gjort det. Finns inget skönare eller mer avkopplande än ett varmt bad, gärna med badskum. Tyvärr är badkaret på fotot inte från mitt badrum…

När jag väl badar så tvättar jag bort sminket med barnängens tvål och även till kroppen använder jag barnängens tvål. Funkar hur bra som helst.

Efter badet så smörjer jag ansiktet med mandelolja. Jag fick tips om mandelolja och använder numera bara mandelolja till ansiktet.

Jag smörjer nästan aldrig in min kropp med någon kroppskräm, det gör jag kanske en gång per månad eller så. Känner inte att jag behöver tillföra min hud något helt enkelt.

Jag brukar tvätta håret typ 1 gång per vecka och använder i princip alltid silvershampoo från Schwartskopf och den balsam jag har hemma. Jag har inga speciella krav på balsam utan brukar alternera mellan olika märken men jag köper sällan de dyraste balsamen.

Sen borstar jag håret och borstar tänderna (inte med samma borste dock…).

Voila! Klar för att krypa till kojs i någon av mina pyjamasar.

 

Morgonrutinen är lite annorlunda då jag vill fixa håret och sminka mig innan jobbet (på vardagarna alltså, på helgen kan jag hoppa över allt utom att borsta tänderna på morgonen…).

Så efter jag har duschat vilket jag gör på klubben där jag tränar så tar jag min mandelolja och smörjer ansiktet, tar deo under armarna, jag föredrar spraydeo, och fixar sedan håret med mina hårstylingprodukter från Schwartskopf. 

Jag har typ allt i hårväg från dem. Brukar använda lite olika produkter efter tips från min frisör Majsan.

Just hårprodukter kan jag lägga ganska mycket pengar på då det är viktigt för mig att vara fin i håret.

Efter jag har fixat håret så sminkar jag mig med rouge, ögonskugga, mascara och försvarets hudsalva på läpparna (den funkar även som ansiktskräm om man glömmer ansiktskrämen nån gång). Just nu använder jag ett rött läppstift som rouge.

Mitt smink är inte något särskilt dyrt smink, jag köper gärna enklare (läs billigare) smink från exempelvis KICKS. Men jag har ganska mycket smink från Make Up store som är riktigt bra smink tycker jag, men eftersom jag är en lat person så orkar jag sällan gå all in när det gäller smink, det gör jag bara om det är speciella tillfällen eller fest. Då kan jag lägga ner mer tid på sminket men inte till vardags. Jag tror att min vardagssminkning tar ca 5 minuter…

Jag har aldrig använt färgad hudkräm eller foundation eller puder i ansiktet då jag tycker att det täpper till porerna och dessutom tycker jag inte att det ser naturligt ut på mig. Jag sminkar mig inte jättekraftigt men jag sminkar mig i princip alltid om jag ska till jobbet eller iväg på något möte.

Om jag bara ska vara hemma eller så då sminkar jag mig inte.

Jag har även parfym de dagar jag sminkar mig, min favorit är La vie est Belle från Lancome men jag gillar många fler. Jag köper sällan de allra billigaste parfymerna för de sitter så kort tid. I parfym får man verkligen vad man betalar för tycker jag.

Ja, det var mina kvälls- och morgonrutiner beträffande kropps/hudrengöring.

 

Hur gör du?

Har du särskilda rutiner du följer?

Vilka är dina favoritprodukter i badrumsskåpet?

Har du nån produkt du inte kan vara utan?

Sminkar du dig varje dag?

Lägger du mycket tid och pengar på rengöring?

Har du några tips att dela beträffande rengöring?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ha hand om dig själv!