Jag har börjat med Poetry Slam

Jag har börjat med Poetry Slam! och det är så himla kul!

Poetry Slam är en tävlingsform i estradpoesi som uppstod i USA 1984 och kom till Sverige 1995.

Poetry Slam går ut på att man framför sina egna texter och de får inte överstiga tre minuter för då får man poängavdrag.

Texterna skall framföras utan rekvisita, musikinstrument eller andra effekter.

Vid varje tävling utses en jury på plats. Juryerna består av tre eller fem jurygrupper, där en person kan vara en jurygrupp. Dessa är frivilliga från publiken och ger poäng för texten och framförandet. Varje jurymedlem kan ge mellan 0,0 och 10,0 poäng. Om det finns fem jurygrupper stryks lägsta och högsta poängtalet, resterande tre räknas ihop och detta blir det individuella resultatet för framträdandet. Om det endast finns tre jurygrupper, räknas samtliga poäng.

Sedan 1997 arrangeras årligen svenska mästerskap i Poetry Slam, dels som lagtävling där olika orter representeras av lag på fyra personer, dels som individuell tävling. SM arrangeras numera alltid under Kristi himmelfärdshelg i maj.

Under januari till april i år pågår uttagningar till Sörmlands länsfinal som äger rum den 2/5-20 på Contrast i Eskilstuna och jag har lyckat vinna en av dessa finalplatser!

Vid Poetry Slam finna alltid en konferencier som kallas M C (Master of Ceremonies) som håller ihop tävlingen och ser till att allt flyter på och att det går rätt till.

Här ser du Irené Karlbom Häll som fungerar som M C i Sörmlands deltävlingar.

Så här såg jag ut den kvällen jag lyckades vinna en plats till länsfinalen. 

Jag hade tävlat vid tre tillfällen innan jag vann och jag är verkligen glad över att jag gått till länsfinalen!

Mitt mål nu är såklart att vinna en av de fyra platser som finns till SM som äger rum i slutet av maj i Uppsala.

Håll tummarna för mig!

OM du finns i Eskilstuna eller dess närhet så hoppas jag att du kommer på länsfinalen den 2 maj kl. 16.00 på Contrast i Eskilstuna.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ha mål i livet!