Nu får det bli köpstopp…

Nu när jag ska bli student till hösten (KLICKA HÄR för att läsa mer om att jag ska bli student) så fick jag tips av en väninna om att redan nu, innan studieperioden, prova på att leva på den nivå rent ekonomiskt som jag kommer göra när jag väl blir student. Detta ska jag nog testa någon månad innan jag börjar plugga.

Jag kommer ansöka om både studielånet och bidragsdelen vilket innebär att jag klarar mina fasta kostnader men inte så mycket mer.

Jag kommer dels behöva dra ner på vissa kostnader och dels skaffa ett extrajobb för att dryga ut matkassan.

En del i detta är att jag redan nu infört så kallat köpstopp vilket innebär att jag inte längre kan köpa en massa kläder och skor. Från och med nu får jag bara handla sånt som jag faktiskt måste ha, inte sånt som jag vill ha.

Det här blir en utmaning för mig som har en modeblogg och som älskar kläder och skor!

Men även om jag älskar kläder och skor så måste ju inte allt vara nytt, eller hur?

Nu måste jag bli mer påhittig och kreativ när det gäller att kombinera sånt som jag redan har i garderoben och självklart fortsätter jag att gå på klädbytardagar.  

 

Har du haft köpstopp nån gång?

Har du några tips på hur man kan få ner sina levnadskostnader?

Vad gör du för att spara pengar?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ibland får man offra något för att uppnå något annat!