En dag på jobbet- att vara både förebild och fotomodell

Asså, jag har ett väldans bra jobb, på alla sätt!

Jag jobbar som projektsamordnare för hållbara transporter på Eskilstuna kommuns stadsbyggnadsförvaltning, på trafikavdelningen. Mitt jobb handlar kort och gott om att få fler (av de som kan) att använda mer hållbara transporter såsom att gå, cykla och åka kollektivt.

I detta arbete har jag ett nära samarbete med Sörmlandstrafiken som nyligen tagit fram en kampanj där jag fick frågan om att vara modell, vilket jag självklart tackade ja till.

Kampanjens budskap var att vi som åker buss är miljöhjältar och miljöhjältinnor och för mig är det en självklarhet att föregå med gott exempel och vara en förebild när det gäller att åka kollektivt.

Jag åker buss på vintern och cyklar på sommaren.

Det skulle kännas väldigt konstigt att ha mitt jobb som handlar om att få andra att resa hållbart om jag själv inte gjorde det…

Här ser du en förebild…

Och så här blev resultatet.

Sörmlandstrafikens kampanj finns nu på i princip alla bussar i Eskilstuna och Sörmland och dessutom vann de ett marknadsföringspris för denna kampanj!

Jag har fått många positiva kommentarer om denna kampanj och det känns både viktigt och kul att kunna bidra till en mer hållbar värld tycker jag!

(foton från Sörmlandstrafikens kampanj)

Hur reser du?

Har du möjlighet att resa med hållbara transporter?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att vi har ett ansvar för vår gemensamma miljö!