Superenkel Raw food frukost med groddar och banan

Jag har blivit så inspirerad av en arbetskamrat som äter mycket så kallad raw food mat så jag tänkte att jag ska åxå testa raw food.

Raw food som även kallas  levande föda eller råkost, är en kosthållning som innebär att maten är helt rå eller upphettad till maximalt 42 grader.

Många som äter raw food utesluter också kött och fisk samt även laktos och gluten. Raw food är ofta en kost baserad på frukter, grönsaker, nötter, frön, oljor, alger och även groddar, bär och örter.

Tanken med Raw food är att bevara näringen i maten eftersom en del av näringen försvinner när föda upphettas eller processas.

Just att grodda och blötlägga mat är en viktig del inom raw food och i detta inlägg tipsar jag om en superenkel raw food frukost som min arbetskamrat tipsade mig om.

Jag var så ivrig på att testa så jag köpte färdiggroddade alfafagroddar vilket var ganska dyrt. Mycket billigare att grodda själv vilket jag kommer göra framöver.

Till denna superenkla supersmoothiefrukost behöver du groddade alfalagroddar och en banan, jag tog halva paketet med groddar till min smoothie.

Lägg groddar och banan i en bunke.

Ta fram din stavmixer och mixa till du får en slät puré. Det går säkert lika bra med en elvisp.

Ser kanske inte så aptitligt ut…

Men jag lovar att det var gott!

Drick som en smoothie eller ät med sked.

Supergott och superenkelt!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ge din kropp bra kost!