Häng med på Sense-In på Valvet

På Valvet i Eskilstuna händer det grejer!

På Valvets hemsida presenteras Valvet så här:

”Valvet är en mötesplats för co-working och co-creation. En avslappnad och lekfull plats för människor som vill samverka, utveckla och utvecklas, och här är det endast fantasin som sätter gränsen för vad som är möjligt”.

Och det stämmer verkligen!

Valvet är en riktigt häftig och kreativ mötesplats.

Läs mer om Valvet genom att KLICKA HÄR!

Så här ser det ut i ena delen av Valvet, verkligen smakfullt inrett.

Valvet ordnar regelbundet olika event och häromveckan var det en 3 dagars frukostserie med Sense-In som handlar om kopplingen mellan kropp-sinne-känsla, tillsammans med enkla övningar för att balansera dem.

Sense-In passar alla som behöver hitta bättre balans i livet och stresshantering.

Här ser du Daniela Schütt som tagit fram stresshanteringsprogrammet Sense In.

Så här presenterades Daniela:

”Vid 24 års ålder hade Daniela Schütt både sagt upp sig från ett stressigt reklambyråjobb samt försökt hitta tillbaka till någon slags fungerande liv efter en grov misshandel som gett henne både fysiska och emotionella skador som fortfarande begränsade henne. Daniela började utforska vägar att läka, vägar att förstå hur kropp, sinne och känslor sitter ihop. Hur och varför stress sätter sig i kroppen. Detta har över 20 års tid varit hennes röda tråd.

Hon har hämtat kunskap från vår västerländska medicin och forskning för att förstå effekterna från österländska traditioner. Hon har även hämtat inspiration och kunskap från yoga, braingym, Qi Gong, och buddhism. Under mer än 20 års tid har Daniela rest till Indien och utforskat yogan och ayurvedans traditioner. Hon har använt sig själv som försökskanin, hennes elever som bollplank och har nu utvecklat en uppsättning byggstenar som är så enkla och grundläggande att alla kan förstå och använda dem. Byggstenar som alla grundar sig på att förstå kroppens stress-system, övningar som påverkar systemet på det sätt du själv väljer.

Kunskapen om nervsystemet är nyckeln in och du kommer få med dig enkla praktiska verktyg att reglera det, vilket ger tillbaka kontrollen över ditt mående till dig.”

Eventet pågick vid 3 tillfällen och så här såg programmet ut:

Sense-In Breath – Dag 1
Den här dagen är grundläggande, vi lär oss om nervsystemet och vilka system det autonoma nervsystemet reglerar samt övningar som hjälper dig att påverka det.

Sense-In Body – Dag 2
Hur påverkas kroppen av dina tankar, din kroppshållning och vice versa? Vad är proprioception och interoception och varför är det så viktigt.

Sense-In Mind – Dag 3
Hur tränar vi upp ett sinne som inte slösar din energi, som kan hålla fokus och samtidigt inte skapa negativa effekter i kroppen.

Varje morgon bjöds vi på en hälsosam frukost med frukt….Och grön smoothie…

Man kunde såklart välja att gå på en eller flera av dessa träffar men jag valde att gå på alla tre för att få helheten och det ångrar jag inte.

En sak som jag vet att jag behöver jobba med hos mig själv är just detta med att komma ner i varv, jag är ofta ganska stressad och blir paradoxalt nog stressad av avslappning, yoga, mindfulness mm.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att andas, helst ända ner i magen!