God, trevlig, rolig, lugn och fridfull jul önskar jag er alla!

Självklart vill jag passa på att önska alla mina läsare en riktigt God jul så här på julafton!

 

Hur ser din dag ut?

Själv kommer jag inleda dagen med julfrukost hos mitt barnbarn och därefter åker jag hem och förbereder för delar av övrig familj som kommer klockan 13.00 för knytisjullunch och julfirande hemma hos mig i Borsökna.

I år kommer mamma och hennes man och min ena syster och hennes familj hem till mig.

Resten av familjen firar på annat håll och det blir ju ofta så nu när kärnfamiljen ser annorlunda ut i jämförelse med att jag växte upp.

Personligen har jag inget större problem med detta, det är som det är, men jag vet att detta skapar stress hos vissa personer. Att det upplevs jobbigt/omständligt att dela upp sig och ”fara och flänga” på julafton.

För min del är det viktigaste att jag får träffa mitt barnbarn Kevin på julafton och det löser vi med att jag åker dit på morgonen/förmiddagen innan de åker iväg på annat julfirande på hans mammas sida.

Även om jag är väldigt traditionsbunden och nostalgisk när det gäller julen så försöker jag alltid se till att inte stressa upp mig över allt som ”måste göras”, man gör det man gör och man hinner det man hinner. Så enkelt är det för mig.

För det viktigaste är ju inte julpyntet eller julmaten eller ens julklapparna; det är ju att vi är tillsammans med nära och kära och jag önskar verkligen att ALLA människor, särskilt ALLA barn får uppleva en riktigt rolig, trevlig, lugn,vit och fridfull jul fri från stress,oro, bråk och fylla.

God jul!

 

Ha en riktigt bra dag idag på julafton och glöm inte bort att ha en riktigt God jul med din familj!