Långledig-tid för återhämtning och påfyllnad av energi

I år har jag möjlighet att vara långledig över jul och nyår vilket känns superskönt!

Jag kommer både få tid för återhämtning och påfyllnad av energi.

Jag har semester från den 21/12-19 till den 7/1-20, och eftersom det är så många röda dagar så behövdes det bara 5 semesterdagar för att få en riktigt lång sammanhållen ledighet,vilket känns superlyxigt.

Jag är glad över att jag har ett arbete som (oftast) tillåter ledighet när jag önskar och jag behöver inte ta hänsyn till andra kollegor när jag planerar semestern då mitt arbete läggs på ”vänt” tills jag är tillbaka.

 

Många frågar vad jag ska göra på min ledighet och jag har svarat att jag ska inte göra någonting, bara ta det lugnt, vilket är en sanning med modifikation för denna ledighet ska jag ha ”skrivstuga”.

Jag har bestämt att jag ska skriva några timmar varje dag (förutom på julafton) på min bok som jag planerar att ge ut efter nyår.

Jag är nästan klar med texterna och har finliret kvar vilket jag har som mål att bli klar med under min ledighet. 

Nu kanske du tycker att det verkar stressande att ha inplanerad skrivstuga varje dag men det krävs att man har struktur och disciplin när man skriver (har jag förstått av andra författare…) och eftersom jag älskar att skriva så ser jag fram emot detta och eftersom jag ser slutet på boken så ger det mig energi att göra klart.

Bortsett från min inplanerade skrivstuga så planerar jag att vara med mitt barnbarn och göra några utflykter.

Vi brukar åka till ett naturreservat någon gång per år, som heter Skiren-Kvicken här i Eskilstuna och gå på en skogspromenad och sedan grilla korv och marshmallows. 

Förutom det ska jag träna och min plan är att träna en del eftersom det finns gott om tid och eftersom jag gillar att träna och mår så bra av det.

 

Ja, det var allt för denna gång.

Hur ser din jul och nyår ut?

Kommer du kunna vara ledigt något?

Vad gör du på din ledighet?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort dig själv!