Möt Nadia Söderlund- kvinnan bakom väskkollektionen SALCAN från Eskilstuna

För några veckor sedan var vi i bloggnätverket Tuna Influencers med i ett event på Valvet i Eskilstuna som hette Social media night, KLICKA HÄR för att läsa om eventet.

Den kvällen träffade vi en massa spännande och intressanta människor från Eskilstuna och bland andra så träffade vi Nadia Söderlund som du får lära känna lite mer i detta inlägg.

Nadia är en otroligt inspirerande och driftig ung kvinna som har en egen väskkollektion som heter SALCAN! 

Här ser du Nadia som är 25 år och från Eskilstuna. Hon är uppvuxen i Lundby och bor med sin sambo Adam.
Nadia jobbar inte bara med sina väskor, hon jobbar även på Elite Stadshotell.
Hon berättar att hon är en kreativ person som även gillar att skriva, måla, träna och fota!
 
Hon berättar att hon rest väldigt mycket till Polen då hennes mamma är från polen. Men eftersom hon alltid älskat att resa så har hon sett till att se världen i vuxen ålder. 
 
Nadia har studerat ekonomi och företag på gymnasiet, studerade Engelska fortsättning på MDH samt studerat Konst och Design i USA, Utah.

Här ser du Nadias väskkollektion som heter SALCAN (som är ett smeknamn på henne) som består av 5 modeller med en inneväska som passar i alla 5 modeller.

Så här berättade hon när jag frågade varför hon började med väskdesign och förebilder:

”Jag började designa väskorna för att jag kom på min idé med det uttagbara innehållet, har alltid velat hålla på med mode och designa så jag såg min chans att komma in i branschen!
Mina stora förebilder inom just design är Anine Bing, vars mode och stil är väldigt edgy! Men ser väldigt mycket upp till många innovatörer och skapare i världen som konstant tar modet framåt i både stil och miljötänk! Att sträva efter nya lösningar på mode är något jag älskar och även det som mina väskor ska stå för!”.

Alla väskor har såklart olika namn och här ser du Svea.

Här ses Emma.

Emma matchade den outfiten jag hade på mig väldans bra!

Här är Leah som sticker ut lite från de övriga väskorna.

Här ser du väskan Tova.

Och min favorit Hedda.

I Nadias studio finns en massa rekvisita som hon använder vid fotografering av väskorna.

Och en stor moodboardtavla för inspiration i den skapade processen.

(Lånad bild av Nadia)

Så här säger Nadia om hennes drömmar och mål:

”Mina drömmar och mål är att få fortsätta jobba med mitt egna märke som utvecklar mode till det praktiska! Min dröm är att kunna fortsätta att designa och få jobba med mina kreativa händer! Att kunna få jobba med något så underbart att varje dag blir till en fest!”

Avslutningsvis frågade jag Nadia om hennes bästa måbratips till läsarna och så här svarar hon på den frågan:
 
”Mina bästa må bra tips är att inte lyssna så mycket på vad andra säger! Det är ditt liv och gör du saker för att andra tycker något så kommer du inte bli nöjd i slutändan! Bara för att andra har dem perfekta morgon rutinerna, för att andra sysslar med något mer praktiskt eller för att andra har på sig något annat… strunta i det och ha sovmorgon om du vill, sysselsätt dig med det som du brinner för och ha på dig det som du älskar och mår bra av!
Kanske låter klyschigt men det är det jag alltid har gjort och det är även det jag mår absolut bäst av att göra!”
 
Inte ett dugg klyschigt enligt mig!
 
Du hittar Nadia på www.salcan.se och på Instagram @salcan.se
 
 
Ha en bra dag och glöm inte bort göra det DU mår bäst av att göra!