Häng med på årets bokmässa!

Du som läser min blogg vet att jag älskar att skriva!

Jag skriver till bloggen, jag skriver standup och jag skriver prosa.

Därför bestämde jag mig i somras att jag skulle åka på årets bokmässa i Göteborg. 

Bokmässan ägde rum 26-29/9 men jag var där 27-29/9.

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang. Den startade 1985 och hade då 5 000 besökare. Sedan dess har den vuxit betydligt och mottar nu årligen runt 80 000 besök under fyra dagar i september.

Mässan är ett spännande evenemang för såväl en branschpublik som för allmänheten.

Jag hade inte fattat hur stort det var innan jag kom dit.

Ca 80 000 personer besöker mässan på fyra dagar!

Det gick inte att överblicka lokalen som var i två plan, så stort var det.

Och jag har aldrig sett så mycket böcker!

Böcker inom alla genrer, överallt.

Jag blev extra glad när jag såg reklam för Margaret Atwoods uppföljare av ”The Handmaid´s tale”: ”Gileads döttrar”.

Den måste jag läsa!

Under mässdagarna bjöds det på en stor mängd seminarier och föreläsningar och jag passade på att lyssna till seminariet ”Varför provocerar genusvetenskapen?” med Ebba Witt-Brattström, Ivar Arpi och Lisa Irenius.

Jag lyssnade även på när Mian Lodalen och Anna Lindman pratade om sin bok ”Vi måste prata om 50” som var ett riktigt bra scensamtal. 

Jag köpte inte boken på mässan men kommer göra det framöver, den verkade väldans bra!

Jag träffade åxå en bekant från nätverket Influencers of Sweden; Kerstin Önnebo som har en podd som heter Skrivarpodden. Kerstin intervjuade mig till sin podd och ställde frågor om mitt skrivande vilket var jättekul.

Jag kan verkligen rekommendera dig som gillar att skriva och läsa att lyssna på Kerstins podd.

Några lektorer erbjöd speed-dating vilket jag passade på att boka. 

Jag träffade superkunniga Inger Lundin från Örebro som läste några av mina texter inom prosa som jag tagit med mig och fick mycket konstruktiv kritik och tips på hur jag kan utveckla texterna. Väldigt givande för en novis som jag.

Höjdpunkten på mässan var ändå Susanna Alakoskis scensamtal om sin nya bok Bomullsängeln.

Susanna är en av mina favoritförfattarinnor och jag träffade henne i somras på Skurups Folkhögskola där hon var kursledare för en skrivarkurs.

Självklart köpte jag Susannas bok och ser verkligen fram emot att börja läsa den.

Så här fint skrev Susanna till mig vid signeringen. 

Bakgrunden till detta är att Susanna har läst några av mina texter och gett mig en hel del verktyg på hur jag kan jobba vidare med mina texter, verktyg som är väldigt värdefulla för mig och ni fattar vilken energi jag fick av att Susanna skrev att HON vill läsa MINA texter!

 

Självklart passade jag även på att träffa min ungdomsväninna Benedikte och släkten i Göteborg så det blev en riktigt lyckad helg.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att göra saker som du verkligen gillar då och då!