Farmor och mormor är vackra väninnor

I detta inlägg får du möta ett par vackra väninnor; nämligen en farmor (jag) och en mormor (Tuija Yli-Rajala) som delar barnbarn.

I söndags den 8/9 var det Grandparents Day (i USA) och då passade jag på att skriva ett blogginlägg om vårt fina gemensamma barnbarn Kevin (KLICKA HÄR för att läsa inlägget).

En rolig sak med Tuija är att hon är lika fåfäng som jag och här försöker vi fixa frisyrerna då det blåste lite den dagen vi blev fotade.

Förutom vårt gemensamma barnbarn så har vi flera gemensamma nämnare, vi är jämnåriga (skiljer ett år emellan oss), vi har gått på samma grundskola och vi båda tränar på samma klubb Nova Training Center i Eskilstuna.

Tuija är 51 år och bosatt i Eskilstuna.

Så här beskriver hon sin familj:

Jag anser att jag har stor familj för i den ingår min dotter, min son, mitt barnbarn, min mamma min dotters sambo med barn, min syster+hennes familj, mina mostrar och morbröder, kusiner och du och Sebbe.

Jag blev väldigt berörd av att hon ser mig och min son Sebbe som en del av sin familj ❤️

Tuija jobbar som arbetsspecialist som kort och gott betyder att hon hjälper och stöttar (det innebär att alla är unika och alla behöver olika slags stöd för att kunna hitta, få och behålla ett arbete) målgruppen som hon arbetar med är personer med olika slags funktionsvariationer och missbruk. Tuija älskar sitt jobb för det är mycket givande och varierande, och hon känner sig priviligierad att få arbeta med det hon gör.

Så här berättar hon om sin träning:

På fritiden tränar jag på en klubb som heter Nova training center, tränar mestadels Crossfit (arbetar även i klubbens reception 1 kväll i veckan) jag kan ärligt säga att denna klubb med alla underbara människor jag träffar där är min andra familj och träning är min passion, och skulle inte fungera om jag inte fick träna, jag har tränat på Nova i ca 5 år och innan det tränade jag karate i 15 år har även tagit svart bälte i karate.

Och så här beskriver hon sin relation till Kevin:

Kevin som är mitt barnbarn ( dotterson) är 10 år som jag delar med dig Anna, han är den mest fantastiska människa jag känner, han är ödmjuk, snäll, omtänksam väluppfostrad och jag är stolt över min dotter som lyckats så bra med tanke på att hon fick barn nör hon var väldigt ung. Jag har jämt dåligt samvete för jag skulle vilja träffa honom oftare än jag gör, men försöker ändå träffa honom regelbundet, jag är väldigt glad att han har så många vuxna förebilder i sitt liv, som verkligen bryr sig om honom och här måste jag också nämna ditt ex Claes som Kevin kallar för farfar, ibland får jag för mig att Kevin hellre träffar Claes än mig..hehe..men jag är glad att han finns i Kevins liv trots allt.

Jag känner att min relation till Kevin är okomplicerad, enkel och väldigt bra och eftersom vi i våran familj är väldigt nära varann på ett bra sätt så har Kevin fått det med sig och då blir det enkelt och otvunget.

Det bästa med att ha barnbarn är att man behöver inte uppfostra dom utan mestadels bara göra det man tycker är roligt, för man måste ha roligt i livet också.

Tuijas bästa må-bra-tips till dig som läser min blogg är att inte låta sin rädsla för nya saker vara ett hinder utan testa nya saker, byt jobb om du inte trivs, vara lite äventyrlig och framförallt börja TRÄNA om du inte redan gör det för det ger så mycket positiv energi och man är aldrig för gammal för att börja, ålder är bara en siffra.

Blusen Tuija har på sig kommer från Vero Moda, en av hennes favoritaffärer, kjolen är från Cubus, halsbandet som föreställer det finska lejonet kommer från Finland, hon bär den alltid på sig förutom när hon tränar, den betyder mycket för Tuija då hon har sina rötter i Finland.

Jag är en mycket lyckligt lottad person som har en sån fin familjemedlem och vacker väninna i Kevins mormor.

Om du är nyfiken på min outfit så kan du läsa om den här på bloggen senare i veckan…

Fotograf: Kjell Pettersson

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att visa att du älskar dina nära och kära!