Bussreseguide och skådespelerska var mina drömjobb som barn

Som barn var min högsta önskan att bli reseguide som vuxen, en bussreseguide.

En sån där guide som berättar om resmålet för resenärerna i bussen på väg till hotellet och olika utflykter. En sån som berättar om platsen resenärerna rest till.

Denna önskan var starkt förknippad med att jag reste en del med min mormor som barn och det var alltid bussresor till olika platser i Europa.

Jag minns att vi var i Österrike och Tyskland och det var bara pensionärer och jag.

Du fattar vad mycket uppmärksamhet jag fick på dessa resor!

Jag var allas gulliga lilla älskling och fick sitta längst fram med bussreseguiden och jag fick dricka hur många festisar jag ville. Det var såna där små trekantiga tetraförpackningar på den tiden ( 70-talet).

 

Morfar tyckte inte om att resa så mormor tog med mig som sällskap och jag har så många fina minnen från dessa resor så jag har fortsatt denna tradition med att jag och mitt barnbarn Kevin reser tillsammans någonstans varje år.

Vi har varit på Cypern, i Turkiet och i Sälen och i sommar har vi varit på Mallorca.

Dessa resor betyder väldigt mycket för mig då man knyter an till varandra på ett särskilt sätt när man reser tillsammans och jag hoppas att Kevin ska få liknande positiva minnen av mig och dessa resor som jag har för min mormor och våra resor.

 

Men från det att jag började skolan så ändrade jag framtida drömyrke…

Ändå sedan lågstadiet ville jag bli skådespelerska vilket jag sedermera blev.

På roliga timmen i skolan spelade vi ofta teater och skolan hade åxå teatergrupper där jag alltid var med och jag ville helst ha huvudrollen och blev jätteavundsjuk när jag inte fick huvudrollen.

Jag älskade att stå på scen och spela olika pjäser och roller.

Jag vet inte varför men jag har alltid gillat att stå på scen och vara i centrum.

När jag var 16 år så började jag på ett teatergymnasium i Örebro, på Karolinska skolan där Sveriges första teatergymnasium startade.

Dock hoppade jag av skolan då det inte funkade så bra för mig att flytta hemifrån, till en annan stad, som 16 åring. Lite för mycket festande och för lite skola…

Men när jag flyttade tillbaka till Eskilstuna så fanns en teatergrupp för arbetslösa ungdomar som hette Drömteatern och där var jag med i nästan 3 år.

Bästa teaterskolan ever. Så jag kunde fortsätta med teater ändå. Håll utkik på bloggen framöver då jag kommer skriva ett inlägg om min teaterkarriär.

 

Vad ville du bli när du var barn?

Hade du något drömyrke?

Valde du det yrket sen?

 

Lyssna gärna på poddavsnittet 38 av Livsstils & Skönhetspodden av Tuna Influencers där jag berättar om mina yrken, utbildningar och karriär genom att KLICKA HÄR för att komma direkt till avsnittet. 

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du kan uppnå alla dina mål!