Fira Fulhetens dag med din fulaste selfie-men bete dig inte fult!

Du som läser min blogg vet att jag brukar uppmärksamma olika dagar på året, dagar som jag tycker är viktiga eller roliga eller udda och när jag upptäckte att det idag, fredagen den 12/7, är Fulhetens dag så blev jag först helt ställd.

Vadå fulhetens dag?!

Sen när jag läste mer om denna dag så inser jag att den är inte helt oviktig, den kan helt klart vara värd att uppmärksamma varför detta inlägg handlar om just fulhet.

När jag läste om denna dag på nätet så framkommer det inte vem som skapat denna dag eller hur länge den funnits men syftet med dagen är att fulhetens dag firas för rätten att få vara sig själv och att faktiskt inte behöva bry sig om sitt yttre.

Till exempel kan du klä dig  risigt, strunta i hårborsten, spegla dig inte, och njut av ditt otvättade hår.

Eller så kan man se fulhetens dag som en protest mot samhällets snäva skönhetsideal och ta en riktigt ful selfie på dig själv…

 

I min värld finns det inga fula människor då skönhet ligger hos betraktaren och då tänker jag främst det yttre, alla människor har något vackert och fint men det är såklart olika vad vi upplever som fult eller fint.

Men min uppfattning är att människor kan vara fula genom sitt beteende, sina handlingar.

Man kan bete sig fult, till exempel att ljuga eller luras eller bete sig taskigt mot någon, det tycker jag kan vara fult, eller fult gjort.

På ett sätt är det sorgligt att vårt yttre betyder så mycket. En ”vacker” människa (utseendemässigt) har det oftast lättare i livet (om jag får generalisera) än någon som ses som ful till det yttre.

Jag är själv ganska kluven inför detta för jag har själv ett behov av att vara fin, vacker, snygg.

Om nån skulle be mig välja mellan att vara ful eller fin så väljer jag fin. Men om jag skulle behöva välja mellan att vara fin till det yttre men ful till det inre eller fin till det inre och ful till det yttre så väljer jag det sista.

Utseendet visar ju inte hur vi är som människor, man kan ju vara supersnygg men en genomrutten människa i sina handlingar och då spelar ju inte ytan någon roll.

 

Vad säger du om detta med fulhet?

Vad är fult?

Varför/När är något fult?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att vara dig själv!