Möt min vackra väninna och tillika frisör Majsan

I detta inlägg får du träffa en av mina vackra väninnor och det är en person som jag faktiskt inte kan leva utan.

Det låter kanske lite överdrivet men min frisör och vackra väninna Majsan är en mycket viktig person för mig då min frisyr är mycket viktig för mig.

Jag kan göra avkall på många saker som rör mitt yttre men inte min frisyr, jag är väldans fåfäng när det gäller håret och vill alltid vara snygg i håret vilket Majsan hjälper mig med.

Därför handlar detta inlägg om Majsan och visste du att i onsdags den 19/6-19 så var det Frisörens dag?

Det var Hair Magazine som lanserade Frisörens dag för att hylla alla hårt arbetande frisörer i hela Norden och så här skriver de om dagen på sin hemsida:

”Håret är en stor del av vår identitet och varje dag lägger flera tusen personer sitt hår i frisörernas händer. De hjälper oss att matcha utsidan med insidan och uttrycka vår personlighet. Många utvecklar en nära relation till sin frisör på grund av timslånga samtal i frisörstolen flera gånger om året.

Frisörer är en yrkesgrupp som inte bara bemästrar ett unikt hantverk. De är i hög grad även egenföretagare och entreprenörer, kemister och samtalscoacher, samtidigt som de ser till att deras kunder lämnar stolen med ett vackert hår och ett leende på läpparna.”

 

Jag kan bara hålla med! Frisörer är en mycket viktig yrkesgrupp!

Majsan (som egentligen heter Mari Brokvist) är delägare på salong Hårfagre i Eskilstuna och jag har gått hos henne i många år.

Jag är väldigt nöjd med resultaten och kan inte tänka mig att byta även om jag vet att det finns en massa duktiga frisörer i stan.

Så här fint väntrum har de på salongen.

Majsan är språkvetaren som blev frisör och hon har jobbat som frisör i 26 år. Hon berättar att det var tillfälligheter som gjorde att hon blev frisör, hon gillade att experimentera med håret som tonåring…

Hon är 47 år, har en man och två barn.

Hon älskar musik och att sjunga och hon sjunger i två band som heter Tikkle me och Secular Haze.

Hon är även en grym DJ i kollektivet Klubb rÖD.

Majsan menar att det bästa med frisöryrket är att hon får utlopp för sin kreativitet och alla möten med alla typer av människor.

Hennes må-bra-tips till dig som läser bloggen är att fokusera på god sömn, att vara ute i naturen, gärna i skog eller vid och i vatten och ett tidigt tyst morgondopp är som meditation för henne.

Dessutom är musiken en betydande ingrediens i hennes liv; både att lyssna på och att musicera själv. Att sjunga bidrar till en mängd positiva effekter i kroppen och en mår verkligen bra av det säger Majsan.

 

Självklart delar Majsan med sig av några hårtrender just nu:

  • Transparenta färger där håret ser naturlig ut fast det är färgat
  • Blockfärger där man kan jobba mer med kontraster
  • Gardinluggen är fortfarande poppis
  • Flätor á la Game of thrones
  • Sjalar
  • Stora hårspännen och klämmor
  • De blonda tonerna går mer och mer åt det varma hållet

Majsans outfit är från H & M och skorna är från Vagabond.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att din frisyr kan spegla din personlighet!