Promenera mera

Visste du att det var Promenadens dag den 26/4?

Jag vet inte vem som instiftat den men ser på Google att den funnits sedan 2014.

Egentligen borde kanske alla dagar vara promenadens dag…i alla fall om man ser det ur ett hälsoperspektiv och om man har två friska ben förstås.

Världshälsoorganisationen rekommenderar ju 30 minuter aktivitet varje dag och en promenad är ett bra sätt att röra på sig och de flesta kan ta en promenad.

Jag har förmånen att bo både nära stad och landsbygd då jag bor i ett bostadsområde som heter Borsökna i Eskilstuna som ligger 6 km från centrum och jag har tillgång till både skog och vatten.

Jag bor precis vid en liten sjö som heter Borsöknasjön och det är ca 3 km för att ta sig runt så den är perfekt att promenera runt.

Jag brukar promenera runt sjön då och då och det är verkligen bra rekreation och återhämtning tycker jag.

Här ser du ett foto som är taget från min tomt, det är kanske 50-100 meter till sjön från mig. Men trots att jag bor så nära en sjö så badar jag väldigt sällan där…jag är nämligen den största badkrukan du kan tänka dig.

Förra sommaren som var extremt varm var ett undantag, då badade jag jätteofta men oftast så väntar jag med att bada till slutet av juli, början på augusti för att det ska ha hunnit bli varmt i vattnet.

En önskan jag har är att skaffa en liten roddbåt. Det verkar så mysigt att ha en liten båt som jag och mitt barnbarn Kevin kan använda på sommaren.

Några av grannarna har båtar som ligger vid strandkanten.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att vara ute i naturen då och då!