Tips på sommarens basgarderob

Nu är ju sommaren på ingång så därför tänkte jag tipsa om vad jag har i min basgarderob till sommaren.

En basgarderob kan man se som viktiga nyckelplagg, plagg som du lätt kan kombinera med andra plagg för att få till många olika outfits av några få plagg och ett tips är att tänka på kvalitet när du köper kläder och skor till en basgarderob då tanken är att de ska räcka länge.

På ett sätt är en basgarderob ganska tråkigt men man får se det just som en bas som du kan bygga vidare på.

 

Ljusa jeans

Jag älskar jeans i alla dess former och nyanser och till sommaren  så ingår en jeanskjol och/eller en jeansklänning i min basgarderob precis som jeansjackan och de ljusa jeansen.

Jag använder i princip bara ljusa jeans på sommaren då jag tycker att mörka jeans är mer passande för höst och vinter men jag har även en jeansjacka som är lite mörkare.

 

Vita överdelar

Vita snygga toppar är ju supersnyggt på sommaren, särskilt om man fått lite solbränna så satsa på någon eller några snygga vita toppar till din sommargarderob, och även vita krispiga skjortor tycker jag är ett måste till sommaren även om vita blusar åxå funkar utmärkt.

 

Kjol och shorts

Jag har ett par vita shorts och några vita kjolar i min sommarbasgarderob då de är lätta att styla och sköna på sommaren när man kan vara barbent.

Jag vet att alla är inte lika förtjusta som jag i att bära shorts men det finns en stor mängd variation på shortsen, de måste ju inte vara superkorta eller supertajta och det är samma sak med kjolarna, välj den längden och modellen du trivs bäst i men välj vitt.

 

Blommigt

Blommiga blusar funkar alltid på sommaren.

Just nu finns det en mängd olika former, modeller och varianter av blommiga blusar, både med kort ärm och lite längre i butikerna.

 

Sommarens lilla svarta

Sommarens lilla svarta klänning och svarta sandaler måste finnas i min sommarbasgarderob.

Styla dem med coola solglasögon och guldiga smycken för en festligare look.

Klä upp dig med klackskor eller sneakers för att klä ner.

 

Sneakers

Jag älskar sneakers och använder dem året runt, men på hösten och vintern försöker jag bara ha dem inomhus för att de inte ska bli förstörda av vädret.

I min sommarbasgarderob finns ett par vita och ett par ljusblå sneakers som går att matcha till i princip allt.

 

Våga vara barbent!

Jag tycker att det är så snyggt att vara barbent så jag har i princip aldrig strumpor eller strumpbyxor på sommaren och vad är snyggare än kroppens egen ”kostym”; vår fantastiska och vackra hud.

Var inte rädd för att visa hud!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att njuta av sommaren!