Fashion for fiftyish hjärta Equal

Jag är en person som tycker att det är väldigt viktigt med mänskliga rättigheter och upplever mig själv vara en som har ett starkt rättvisepatos.

Jag blir illa berörd av alla slags kränkningar och diskriminering mot andra människor.

Jag tror att det hör ihop med min uppväxt då jag har en mamma som är precis likadan. Hon har alltid stått upp för utsatta människor.

Jag tycker att detta är så viktigt så i stort sett hela min utbildning handlade om mänskliga rättigheter; jag har en filosofie magisterexamen i statsvetenskap med inrikting på mänskliga rättigheter. 

Jag har även varit ideellt aktiv inom Rädda Barnens distrikt Sörmland/Östergötland samt här i Eskilstuna i ca 15 år.

Detta har såklart gett mig mycket kunskap om mänskliga rättigheter och särskilt barns rättigheter som är en av mina hjärtefrågor.

Av den anledningen bjöd jag in mig själv till Equal här i Eskilstuna för att prata med barn och unga om deras rättigheter.

Equal är en mötesplats för HBTQ och målgruppen är barn och unga mellan 12-20 år. De har regelbundna träffar och ordnar en massa roliga och viktiga aktiviteter.

Jag blev så glad över att de ville att jag skulle komma och prata om barns rättigheter och jag är så imponerad över ungdomarnas mod!

För det kräver mod att vara HBTQ.

Det kräver mod att stå upp för sig själv om man avviker från normen och jag ska säga er att jag önskar att jag hade hälften av dessa ungdomars mod!

I vintras ordnade Equal en utställning där ungdomarna visade upp olika konstnärliga alster med viktiga budskap som de gjort, verkligen en viktig utställning.

Många inom HBTQ-rörelsen är utsatta för kränkningar, diskriminering hot och till och med våld vilket inte är acceptabelt! Många av dem vågar inte vara öppna med sin sexuella läggning eller identitet då de är rädda för repressalier och detta gör mig SÅ ARG!

Jag blir så arg när andra människor lägger sig i vem man älskar och vem man vill vara.

Jag säger bara en sak: #homofoberkandranågotgammaltöversig

Kärleken är fri! Länge leve kärleken!

Du missar väl inte Springpride som äger rum lördagen den 18 maj i år här i Eskilstuna!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att öppet ta ställning mot dumheter som homofobi och transfobi!