Hjälp- jag har blivit en fyrkant! (mina dagliga rutiner)

Jag är en väldans fyrkantig person, fyrkantig i den meningen att jag har ett starkt behov av struktur i vardagen.

Jag gillar inte allt för mycket improvisation eller spontanitet och ändrade planer.

Jag har till och med blivit ”tidsfascist” (motsvarighet till tidsoptimist) och jag kan inte leva utan min pappersalmanacka där jag skriver upp allt jag ska göra för att inte glömma något.

 

Jag vet faktiskt inte varför jag är så här fyrkantig, har inte alltid varit det, det har blivit starkare med åren.

Ibland tänker jag om det är en slags kompensation för mitt tidigare liv som var mycket mer spontant och oplanerat.

Att jag liksom tröttnat på det och nu har det gått åt andra hållet istället.

Jag vet inte, och det spelar inte så stor roll heller för jag trivs bra med min vardag och mina dagliga rutiner och i detta inlägg tänkte jag dela med mig av dessa.

Självklart är det skillnad på mina rutiner på vardagar och när jag är ledig men en sak som i princip alltid är samma är när jag vaknar.

Du som läser min blogg vet att jag är kvällstrött och morgonpigg och så har det inte heller alltid varit. Det började faktiskt när jag blev farmor för 10 år sen…

Jag har alltid haft ett stort sömnbehov, sover mellan 8-9 h/natt, ibland mer.

Men oavsett vilken dag det är så vaknar jag mellan 4.00 och 5.00 och när jag väl vaknat så går jag upp, även om jag ibland försöker somna om så ger jag upp för jag somnar sällan om…Pigg som en piggelin studsar jag ur sängen.

En sak som är bra med detta är att jag får mycket gjort på morgonen!

På helgerna har jag skrivit 2 blogginlägg, tvättat en maskin tvätt och hängt upp, lagat matlådor för hela veckan och hunnit äta frukost innan klockan är 9.00! Superbra!

Men en sak som är mindre bra med att vara kvällstrött är att Kevin, mitt 10-åriga barnbarn, tycker att det är mindre kul att han måste gå och lägga sig så tidigt när han sover över hos farmor (fast jag försöker verkligen hålla mig vaken extra länge när han är hos mig…).

Läs gärna inlägget Jag har ett jättestort sömnbehov genom att KLICKA HÄR!

Så här ser en vardag ut för mig:

Jag vaknar tidigt och dricker en stor kopp kaffe med mycket mjölk innan jag tar mig till träningen, jag åker buss på vinterhalvåret och cyklar nu på sommaren.

Jag tränar oftast kl 6.30 på vardagarna. Tränar mellan 2-4 pass/vardagsvecka.

Sen gör jag mig redo för jobbet genom att duscha, klä på mig och sminka mig och äter min första frukost som består av yoghurt och musli innan jag börjar jobba ca 8.00.

Jag brukar äta min andra frukost vid förmiddagsfikat kl.9.30, den består av en knäckemacka med mjukost och kl.12.00 äter jag lunch (har oftast med mig matlåda) och vid eftermiddagsfikat äter jag en banan och ett äpple (Royal Gala).

Sen jobbar jag till ca 17.00 och därefter tar jag mig hem med bussen eller cykeln.

När jag kommer hem tar jag av mig alla kläder förutom trosorna och hoppar in i ”myskläder” som är mjukisbyxor och skön tröja exempelvis. Inget som sitter åt eller är oskönt på något sätt.

Sen gör jag i ordning kvällsmat som oftast är något enklare typ fruktsallad eller te och mackor. Jag orkar sällan laga ”riktig” mat på kvällarna.

Sen brukar jag sätta på TV:n (som jag sällan tittar på men den är lite sällskap) och surfar på sociala media. Jag bloggar, vloggar, poddar, instagrammar och facebookar.

Jag tillbringar mycket tid på sociala media då jag gillar det.

Innan jag ska gå och lägga mig så brukar jag bada varmt bad och tvätta mig och borsta tänderna för att sen hoppa in i min pyjamas (du har väl sett min pyjamasdans? Om inte; KLICKA HÄR innan jag hoppar in i min säng för att kolla på TV via min surfplatta. Jag kollar främst serier och filmer via SVT Play men även på HBO.

Sen somnar jag.

På helgerna eller när jag är ledig så är rutinen lite annorlunda så klart för det beror på vad jag planerat in den helgen eller den ledigheten. Men jag håller alltid MMA Fitnesspass varannan söndag kl.9-10.30 (och onsdagar och fredagar kl.6.30).

Ofta så har vi i nätverket Tuna Influencers möten på helgerna och även poddinspelningarna ligger på helgerna så det blir en hel del sociala media även på helgerna, eller så träffar jag min familj.

Som ni vet eller märker så är jag singel och har inga hemmavarande barn så jag behöver inte anpassa mig efter någon annan vilket gör att det är lättare att planera livet precis som jag själv vill och detta är ju både på gott och ont. 

Det är ju en frihet att göra vad man vill när man vill utan att behöva ta hänsyn till någon annan samtidigt som det såklart är ensamt ibland…

Ja, det var ”mitt liv”, mina rutiner. 

Det kanske verkar som ett trist och inrutat liv?

Men jag trivs faktiskt bra med mig själv och mitt eget sällskap, jag känner mig inte ensam i negativ bemärkelse.

 

Hur är det för dig?

Är du spontan och öppen?

Gillar du förändring och improvisation i livet?

 

(Foton lånade med tillstånd från Pixabay)

Ha en bra dag och glöm inte bort att leva ditt liv så som du önskar!