No more fucks to give med Mia Skäringer

Häromveckan var jag och såg Mia Skäringers grymma show Avig Maria-No more fucks to give.

Ingen har väl missat att hon spelar för fullsatta arenor kväll efter kväll och har sålt slut på biljetter till 5 shower i Globen.

En bedrift som hon delar med Kent, Eminem och Metallica.

Mias show är bland det starkaste jag sett!

En show som blandar komik och tragedi och även om Mia är mest känd som komiker så är hon även grym på att både sjunga, dansa och visa på allvar.

Och det är allvar i Mias show.

Det handlar om förtryck, ojämställdhet, övergrepp och  trakasserier.

Men det är främst en källa för både inspiration, kraft och mod. Mod att tala om dessa viktiga och allvarliga frågor som drabbar så många kvinnor.

Så här beskriver Mia själv sin show:

”Nej, det anstår mig icke längre att göra mig mindre än vad jag är. Jag är inte skapad av Adams gamla revben. Det fanns byggmaterial till mig med. Nu har männen pratat sedan dinosaurierna dog ut. Det här är mina 90 minuter. Avig Maria är en föreställning om att äga sig själv, vara kvinna på sina egna villkor. Fulvackerstarksvagjag. Jag tar med er på en resa i min människa, genom demoner, rädslor och kärlek. Och visst är jag rädd men Tabita håller mig i handen – Nu ru,nu tar vi en litten go rök på detta å sätter ner skåpet. One last fuck to give!”

Jag har missat att hon är så grym på att sjunga!

En rolig grej som jag upptäckt är att Mia Skäringer och Anna Mannheimer gjort en låt som heter just No more fucks to give, den finns på Spotify om du vill lyssna.

Dagen till ära hade jag min budskapstopp #jantekandranågotgammaltöversig och en nyinköpt silvergrå kavaj som du får läsa om här på bloggen snart…

Hon kommer ge fler föreställningar i höst så om du inte redan bokat biljett; GÖR DET!

KLICKA HÄR för att komma till Mias sida där du kan se turnéplanen och köpa biljett.

Värt varenda krona.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du bestämmer över dig och din kropp!