Jag är godtrogen och utgår från att alla vill mig väl!

Jag är en mycket godtrogen person, på gränsen till naiv skulle nog andra säga.

Jag har varit det så länge jag kan minnas och det är en slags ”överlevnadsstrategi” för min del för jag anser att livet blir så mycket lättare och trevligare om man utgår från att alla människor vill en väl.

Jag är dock inte så naiv att jag inte förstår att alla människor kanske inte vill mig väl, men det bryr jag mig inte om för min absoluta övertygelse är att de flesta människor är goda och vill varandra väl.

Jag tycker att det är jobbigt att vara skeptisk och misstänksam mot andra människor för min uppfattning är att jag tror att väldigt få människor försöker luras eller föra mig bakom ljuset och om jag signalerar att jag har förtroende och litar på andra så tror jag att det stärker min uppfattning och andra människor på ett positivt sätt. Jag har ett slags motto i livet som hjälper mig och det handlar om att hjälpa varandra, peppa varandra och lyssna på varandra och jag tycker att detta motto hjälper mig att ha ett positivt sinne.

Detta förhållningssätt är för min del ett val, ett aktivt val, för det är oftare lättare att se det negativa framför det positiva.

Jag läste en intressant artikel på nätet för en tid sedan som heter 9 vanor hos en positiv person och här delar jag några av dessa vanor:

  • Försök att hitta en positiv vinkel på en negativ situation. Oftast går det att hitta något positivt i de flesta situationer.
  • Värna en positiv livsmiljö i ditt liv. Omge dig av människor som är positiva och som ger dig energi. Undvik människor som försöker dra ner dig.
  • Stanna upp och reflektera om det negativa håller på att äta upp dig. Stanna upp, ta ett djupt andetag och fokusera om dina tankar.
  • Sprid positivism till din omgivning. Du får vad du ger.
  • Lev ett hälsosamt liv. Träna regelbundet, bry dig om vad du äter och hur du sover. Detta kommer att hålla din kropp sund och ditt sinne klart. Du kommer att ha energi att kontrollera dina tankar och uppmärksamma spår av negativitet.
  • Börja dagen positivt. Hur du börjar din morgon sätter tonen för resten av dagen. Var uppmärksam på och bry dig om hur du spenderar dina morgnar.
  • Le! En positiv person ler mycket – positiva människor ler nästan jämt. När du ler visar du optimism, humor, respekt, och du ger ifrån dig bra vibbar. Det är faktiskt också så att du skickar signaler till din egen hjärna att allt är som det ska. Allt är enklare när du ler.

(Källa: www.utforskasinnet.se)

Jag vill verkligen tipsa om detta förhållningssätt (om du inte redan har det) för jag lovar att livet blir enklare och lättare om du har det synsättet.

Visste du att idag, den 20/3-19, så är det Internationella glädjedagen, en dag som FN instiftat och det är ju toppenbra men mitt tips är att låta flera dagar vara en glädjens dag!

 

Hur funkar detta för dig?

Är du godtrogen? Naiv?

Utgår du från att människor vill dig väl?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du kan välja att vara lycklig!