Föreläsningen helt utan Aha-upplevelser

 

Häromveckan höll jag min inspirationsföreläsning om en hälsosam och hållbar livsstil på Stadsbiblioteket i Eskilstuna.

Jag brukar inleda föreläsningen med att förtydliga att åhörarna inte kommer få en enda Aha- upplevelse av föreläsningen. För det finns väldigt lite information och kunskap som är helt nytt när det gäller hälsa och hållbarhet, eller hur?

Vi vet precis vad vi ska äta och inte, att vi bör röra på oss och sova på nätterna för att må bra, eller hur? Ingen rocket science över huvudtaget.

Problemet med att få till en hälsosam livsstil som blir hållbar (bestående) handlar ofta om vanor och motivation.

Därför fokuserar jag på att vi, under min föreläsning ska inspirera varandra.

Jag delar med mig av mina tips och trix utifrån hälsa och hållbarhet och åhörarna delar sina tips och trix.

Och jag lovar att det är inspirerande och motiverande att höra andra berätta om sina tips och trix.

De måbrafaktorer jag pratar om i min föreläsning handlar om sömn, stress, kost och motion.

Men det viktigaste budskapet i min föreläsning är att vara snäll mot sig själv (och andra), döm inte dig själv så hårt för vi är ofta väldans bra på att klanka ner på oss själva och fokusera på det negativa istället för det positiva, det vi faktiskt gör bra. 

Vi blir besvikna när vi inte kommer igång med träning tre gånger per vecka istället för att vara nöjd med att det blev ett pass i veckan (ett pass är ju bättre än noll, eller hur?)

Vi tappar sugen när vi inte lyckas gå ner de där extrakilona istället för att fokusera på hur kläderna sitter och hur vi mår och då är det lätt att vi tröstäter en massa onyttig skräpmat istället.

Och självklart avslutar jag föreläsningen med det viktigaste budskapet av alla!

#jantekandranågotgammaltöversig

Vill du lyssna på föreläsningen?

Lördag den 23 mars ger jag och min väninna Gianna Stevanovic En morgonboost med inspiration hos Giannas företag Corestyrka i Eskilstuna. Morgonboosten börjar kl.9.30 med ett avslappningspass med inspiration från yoga, sedan äter vi en hälsosam frukost och därefter ger jag min föreläsningen. Vi avslutar kl.12.00. Morgonboosten kostar endast 50 kr.

Kontakta mig senast 20 mars på anna_bergfors@hotmail.com om du är intresserad av att fylla på energidepåerna med oss!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att det är du som avgör om du ska leva en hälsosam och hållbar livsstil!