Knäckebrödets dag- en dag att fira!

Du som läser min blogg vet att det finns dagar för i princip allt och visste du att i tisdags, den 19/2-19, så var det Knäckebrödets dag?

Jag vet inte vem som instiftat denna dag, eller varför men den fyller kanske nån funktion…

Hur som helst så äter jag ofta knäckebröd.

Knäckebröd, eller spisbröd som man sa förr är en gammal svensk tradition om man får tror på Wikipedia.

Det bakades redan på 500-talet och det bakades ursprungligen av råg som runda platta bröd med ett hål i mitten så man skulle kunna hänga upp dem på tork.

Nu för tiden finns de i en mängd varianter vilket man ser i brödhyllan i butikerna.

Jag köper nästan alltid Wasa Sport.

Jag undviker ljust bröd på vardagarna för hårt bröd är oftast lite nyttigare och jag vill äta så nyttigt som möjligt så ofta som möjligt, därför är jag ganska strikt med kosten i veckorna för det är ju det man gör ofta som räknas.

På vardagarna äter jag en knäckemacka om dagen, till fikat som vi brukar ha på förmiddagen.

Mina mackor är ganska fantasilösa, en knäckemacka med någon mjukost.

Jag är lite lat av mig när det gäller mat och därför har jag köpt ett storpack knäcke och en stor förpackning mjukost som jag har på jobbet så slipper jag tänka på att ta med mig varje dag, enkelt att det finns på jobbet tycker jag.

 

Gillar du knäckebröd?

Hur äter du din knäckemacka?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att kosten är viktig för ditt välbefinnande!