10 av vårens trender

I detta inlägg har jag listat 10 av vårens trender och hur jag tänker anamma vissa av dem. Det finns självklart fler trender, googla vårens trender 2019 så hittar du flera av dem.

Jag är lite kluven inför det här med trender inom mode för egentligen vill jag vara en trendsättare men jag ligger oftast flera år efter något blivit en trend, och dessutom är det ju många trender jag verkligen inte vill följa för de passar inte mig av olika anledningar.

Jag tänker att en trend är något som kan inspirera mig, något som jag väljer att följa eller inte, för även om jag gillar trender och vill framstå som trendig så är jag ingen trendslav.

 

En trend är sällan något helt nytt, ofta är det något som någon skruvat på eller något som kommer tillbaka i en ny tappning, vilket vårens trender verkligen visar…

(Foto elle.se)

1. Denim, denim och denim

Som sagt; en trend är sällan något helt nytt, ofta är det något som någon skruvat på eller något som kommer tillbaka i en ny tappning.

Denim, eller jeans, har ju varit trendigt i evigheter men det som är lite nytt är att ha jeans och jeans vilket kanske inte var lika vanligt förr.

Jag gillar jeans och här ser du några av mina jeansoutfits.

2. Scarfs/sjalar

Sjalar i alla dess former fortsätter vara trendigt, och särskilt tunna sjalar.

Du kan använda sjalen på alla möjliga vis; runt halsen, runt handleden, häng på väskan, använd i håret…

(Foto elle.se)

3. Plisserade plagg

En trend som fortsätter är plisserade plagg och det nya är att det är inte bara den plisserade kjolen som är trendig, nu kan du ha överdelar och klänningar i plisserat.

Detta är en trend jag gillar för jag tycker plisserade plagg oftast är väldigt fina.

Här ses jag i de plisserade plagg jag äger; en röd och en svart kjol. Känner mig inspirerad att kolla fler plisserade plagg till min garderob.

(Foto elle.se)

4. Gult är inte fult

Gult är en stark färg i vår och gärna ljusa varianter av gult. Här ser du även det plisserade som är en stark trend.

Jag äger inte några ljusgula plagg, har mest senapsgula vilket jag tycker passar bäst på hösten och vintern…

Trend 5 och 6 är 80-tals inspirerade trender med rutig kavaj, stora örhängen och byxor med hög midja.

Rutan är en trend som håller i vilket jag gillar och jag älskar byxor med hög midja, även kjolar med hög midja är trendigt.

7. Spets

Jag är så glad att spets är en trend som fortsätter för just mina signaturplagg är ju den röda och den svarta spetstoppen!

Längtar verkligen efter våren nu så jag kan använda mina spetstoppar oftare!

(Foto metromode.se)

8. Djurmönstrat

Djurmönstrat har varit trendigt flera år nu och den trenden fortsätter.

Jag har aldrig fastnat för djurmönstrat, aldrig hittat något plagg som är jag…men jag tycker det är väldans snyggt på andra.

(Foto metromode.se)

9. Stormönstrat

En rolig trend är att det ska vara mycket mönster på plaggen och gärna mixa olika mönster som varit nästintill tabu tidigare.

Det här är en trend som kräver mod tycker jag för man sticker verkligen ut om man anammar denna trend men jag tycker det är väldigt coolt och ska nog samla lite mer mod…

Jag har bland annat denna stormönstrade klänning som jag skulle kunna kombinera med en mönstrad jacka av något slag… kanske djurmönstrad?

(Foto elle.se)

10. Cykelbyxan

Cykelbyxan kämpar fortfarande. Jag tror att vissa trender tar längre tid än andra innan de slår igenom och i mindre städer (som Eskilstuna där jag bor) går det trögare med genomslagskraften. 

De cykelbyxor jag äger är just sportiga cykelbyxor och de känns inte alls trendiga även om jag stylar dem med andra coola kläder…

Här ses jag i ett halvhjärtat försök att vara trendig…

Fotot är taget när jag var på väg till träningen en morgon och har träningskläder på mig OCH min rutiga kavaj och sneakers som jag skulle ha på mig sen under dagen. Inte särskilt snyggt eller trendigt, kanske bara funkar med just cykelbyxor…

 

Ett hett tips om du vill veta mer om vårens trender är att lyssna på podden Säker stil podden av Ebba K von Sydow och Emilia de Poret.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du väljer din outfit själv, oavsett trender!