Att byta jobb var inget lätt beslut men rätt beslut

Jag har arbetat på samma avdelning, trafikavdelningen på stadsbyggnadsförvaltningen i Eskilstuna kommun, sedan 2008.

När jag började arbetade jag som samordnare för kollektivtrafiken och sedan i vår mobilitetsgrupp.

En mobilitetsgrupp arbetar med Mobility management som är ett koncept, en arbetsmetod för att verka för ett mer hållbart transportsamhälle. Gruppen jobbar med information, kommunikation, attityd- och beteendepåverkan för att med främst positiva incitament få människor att gå, cykla och åka mer kollektivt (av de som kan förstås).

2013 blev jag chef för trafikavdelningen och i år, 2019 slutar jag efter 6 år som chef för att ”gå tillbaka” till mobilitetsgruppen.

 

Tanken på att sluta som chef började i samband med skilsmässan mellan mig och min examen sommaren 2017 och beslutet att sluta har växt fram över en längre tid.

Jag trivdes väldigt bra som chef men det finns delar i chefsskapet som ”inte är jag”. Jag är nog inget chefsämne egentligen, jag är mer av en ”doer”, och jag är glad att jag är en prestigelös person.

Jag är väldigt nöjd med mitt beslut att sluta som chef för även om det inte var ett lätt beslut så var det rätt beslut och jag är så glad över att jag har möjlighet att vara kvar på ”min” avdelning för jag jobbar på världens bästa arbetsplats!

9/7-18 skrev jag ett inlägg som bland annat handlade om mina medarbetare (numera kollegor) som handlade om att sårbarhet är styrka. Läs gärna det inlägget genom att KLICKA HÄR för att förstå vilken fantastisk arbetsplats och vilka fina arbetskamrater jag har.

Har du tagit till synes svåra beslut i ditt liv? Hur gjorde du? Vad fick dig att ta steget?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att följa din magkänsla!