Möt min vackra väninna Michaela Looström

I detta inlägg får du träffa min vackra väninna och bloggkollega Michaela Looström.

Michaela Looström  är 40 år, bosatt i Eskilstuna och mamma till Douglas 11 år och Dexter 7 år.

Hon jobbar som egenföretagare inom skönhetsbranschen, hennes företag heter MakeupbyMichan.

Hennes mål i livet är att få ett ännu friare liv tillsammans med sina barn och att kunna hjälpa fler mammor att nå samma frihet.

Här ser du hur grymt snygg hon är och hur bra hon är på makeup!

Michaelas blogg heter Makeupbymichan och hon  bloggar om sitt liv, sina barn, skönhet och hälsa, om sitt företagande och om sin diagnos ADHD.

Du hittar Michaela även på Facebook, Instagram och LinkedIn.

Michaela ingår i vårt lokala nätverk för influencers, Tuna Influencers i Eskilstuna och hon är en mycket aktiv medlem.

Hon är självklart med i Livsstils & Skönhetspodden av Tuna Influencers, en podd som vi startade den 1/10-18 och vi släpper ett avsnitt/vecka.

KLICKA HÄR för att komma till podden.

Varannan fredag är några av oss från Tuna Influencers med i Radio Sörmlands livsstilspanel och här ser du mig och Michaela från ett av våra radiobesök.

Michaela använder ofta hashtaggarna Mompreneur och Bossbabe i sina sociala kanaler och jag blev nyfiken på begreppen och frågade henne vad det betyder och då svarar hon så här:

”En Mompreneur är en mamma som startar upp företag samtidigt som hon är hemma med sina barn, oftast under mammaledigheten. En Bossbabe en stark kvinna som vet vem hon är och är inte rädd för att ta för sig. Hon behöver inte en man för att få det hon vill i livet”.

Jag kan intyga att Michaela stämmer väl in på både dessa begrepp!

En sak som verkligen imponerar på mig är Michaelas utmaningar som hon ger sig själv.

Hon har berättat för mig att hon började leva på ”riktigt” för typ 2 år sedan för innan dess upplevde hon sig som en mycket begränsad människa som lyssnade alltför mycket på andras åsikter om hur hon skulle leva sitt liv, men nu har hon bestämt att hon har huvudrollen i sitt liv och utmanar sig själv med sånt som hon trott att hon inte kan eller vill.

Till exempel har hon varit rädd för skogen och för hästar och för att utmana sig själv bestämde hon sig för att börja vara ute i naturen och har även varit i ett stall. Hon berättade för mig att att hon faktiskt gillade att vara i naturen och tar nu med sina barn på skogspromenader då och då och uppskattar det.

Ett annat exempel på utmaning är att stå på scen inför andra människor, något hon måste göra bland annat i jobbet och jag blev så glad när hon frågade mig (som har mycket erfarenhet av att stå på scen) om jag ville hjälpa henne med lite tips & trix på vad man kan tänka på när man står på scen.

Jag lovar att det är en helt ny Michaela som står på scen nu jämfört med för 6 månader sen.

Så här säger Michaela själv: ”Mina styrkor är att jag nu för tiden är att jag vågar göra saker som skrämmer mig. Att jag vågar stå för vad jag vill, jag gör mål som passar mig och saker som tar mig framåt”.

Förra julen så började Michaela tillsammans med sina barn att arbeta med ett projektet som heter Nourish the Children®. Det är ett rättighetsprojekt där man donerar matpåsar till barn i Malawi.. En påse mättar 1 barn i 30 dagar och innehåller de vitaminer och mineraler som ett undernärt barn behöver.

Förutom vitaminerna och mineralerna så görs matpåsarna som heter Vitameal på plats i Malawi, vilket skapar fler arbetstillfällen och bönderna får lära sig hur dom ska skörda och sköta om sina marker. Det gör att hela landet blir starkare och ökar infrastruktur och utveckling.

Matpåsarna delas ut på barnhem, sjukhus och skolor av organisationen Feed the Children.

Att den delas ut på skolorna gör att fler barn får gå dit och får en utbildning. Även flickorna kommer till skolan i stället för att dom är hemma och hjälper till. Förutom att de får en utbildning så minskar tidiga graviditeter.

Du kan självklart stötta detta projekt om du vill, skicka ett mail till anna_bergfors@hotmail.com så sätter jag dig i kontakt med Michaela.

En annan sak som Michaela är väldigt bra på är att lyfta andra!

Hon lägger ofta ut denna typ av budskap som på bilden; Support your local girl gang” och för några veckor sedan började hon med blogginlägg som hon kallar ”Hyllningsmåndag”, där temat är att hon skriver inlägg om människor hon ser upp till och gillar, ett hyllningsinlägg till människor som betytt mycket för henne. Jag lovar att jag blev både glad och rörd över att hon skrev ett hyllningsinlägg till mig för några veckor sedan (KLICKA HÄR för att läsa det inlägget).

Verkligen fint och stort av henne tycker jag. Min uppfattning är att stora människor är de som får andra att känna sig stora och Michaela är en stor människa.

Ett annat exempel på budskap helt i min smak!

Michaelas måbratips till dig som läser min blogg är att börja dagen varje morgon genom att lyssna eller läsa något positivt. Skriv lappar som du sätter upp i sitt hem;”du är en fin människa” , ”du duger som du är”, ”ha en underbar dag”, ”le”.

Så himla bra tips!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du är stark, vacker, fantastisk och modig!