Empowerment- ta makten över ditt liv kvinna!

Under januari månad har vi i Livsstils & Skönhetspodden av Tuna Influencers haft tema Empowerment i våra poddavsnitt.

Empowerment betyder typ egenmakt, att ha makten över sitt eget liv, att känna att en har kontroll över sitt liv och sin situation.

För min del är detta oerhört viktigt, både för min egen del men även för andra människor och särskilt för kvinnor.

Jag skriver ju ofta om att den där Jante kan dra något gammalt över sig, och det här med Empowerment hänger ihop med det.

För just avsaknad av Empowerment gör att du håller dig tillbaka, eller någon annan eller något annat håller dig tillbaka, och detta med Empowerment hänger åxå nära samman med personens tillgång till, eller avsaknad av självkänsla.

Självkänslan är starkt förknippad med förmågan att själv vilja, kunna och våga påverka den egna vardagen och livssituationen.

 

Jag är smärtsamt medveten om att det är lätt att säga att vi ska ha Empowerment, för verkligheten ser inte ut så för alla människor.

Det finns alltför många människor, särskilt kvinnor, som hålls tillbaka av flera skäl och på olika sätt, och det är INTE OK!

Jag har själv erfarenhet av att vara i en situation där jag inte hade kontroll över mitt liv och det var en jobbig tid.

För många år sedan hade jag en pojkvän som var väldigt svartsjuk och det tog sig destruktiva uttryck och det var sannerligen inte lätt att bryta den relationen för man bryts ner på något konstigt sätt. Jag är glad att jag tog mig ur den relationen men jag vet att det är många kvinnor som inte kan ta sig ur den typen av relation och för alltför många kvinnor slutar det riktigt illa. Enligt siffror från Brottsförebyggande Rådet så misshandlas ca 20 kvinnor till döds av en man i Sverige, varje år!

Du har rätt att ha kontroll över ditt liv och leva ditt liv så som du önskar, du har rätt att inneha huvudrollen i ditt liv.

Du är inte här bara för andra människors skull, du har ett eget värde och du är värdefull.

 

Just idag (28/1-19) berättar jag om mig, min blogg och hur jag ser på det här med Empowerment i veckans avsnitt av podden.

Om du vill lyssna så hittar du podden via http://www.tunainfluencers.se och där poddar finns.

KLICKA HÄR för att komma till podden.

 

Ha en bra dag och glöm inte att du har huvudrollen i ditt liv och att det finns hjälp att få om du behöver hjälp!