Gott nytt år 2019!

Jag vill önska alla mina läsare ett riktigt Gott nytt år!

Jag hoppas att ditt 2018 var riktigt bra och att 2019 blir, om möjligt, ännu bättre!

I detta inlägg tänkte jag skriva både om 2018 och 2019 för vi min uppfattning är att vi behöver se bakåt för att kunna se framåt. Vi behöver stanna upp ibland och reflektera över det som varit och hur vi vill leva våra liv från och med nu och framåt.

Bara för att det alltid varit på ett sätt betyder ju inte att det måste fortsätta vara så, eller hur? Vi kan ju ändra på saker vi är missnöjda med, om vi vill.

Sen kan det vara lätt att säga, för vissa saker är såklart svårare att ändra.

Som det här med att bryta gamla vanor till exempel, och då menar jag dåliga/negativa vanor, inte bra och goda vanor för de ska vi hålla fast vid så mycket vi orkar, men det gamla som inte får dig att må bra, det ska du försöka släppa.

För exakt ett år sedan, den 1 januari 2018 så skrev jag ett blogginlägg som hette Nyårsreflektion och där skrev jag om de nyårslöften jag hade inför 2018 (KLICKA HÄR för att läsa det inlägget).

Jag hade fyra nyårslöften som jag vill följa upp i detta inlägg:

Jag skulle ägna mer tid åt mitt barnbarn Kevin som blir 10 år i år (2019).

Det har gått sådär måste jag säga, inte så att jag spenderat mindre tid med honom men inte heller mer och det hänger bland annat ihop med mitt jobb. Jag har haft svårt att prioritera honom på grund av att jag prioriterat jobbet, men nu då jag sagt upp mig från min tjänst som avdelningschef (börjar mitt nya jobb den 28/1-19) så tänker jag att under 2019 så ska jag ägna mer tid åt Kevin, så det nyårslöftet får fortsätta 2019 och resten av att liv då Kevin är en av de människor här på jorden som jag helst av allt vill vara med och som jag älskar.

Jag skulle fortsätta leva ett hälsosamt liv utifrån sömn, kost och träning.

Det har gått riktigt bra utifrån hälsoperspektivet måste jag säga. Jag tillhör sorten som inte förhandlar så mycket med mig själv. Jag lägger mig i stort sett alltid samma tid och sover de 8-9 h/natt som jag behöver, jag tränar regelbundet och är strikt med kosten i veckorna. Jag gör nästan alltid matlådor till jobbet för att ha koll på vad jag stoppar i mig och undviker en massa socker och fett i veckorna, men äter självklart onyttig mat då och då.

En sak som jag ska ha som nyårslöfte 2019 (förutom att fortsätta leva ett hälsosamt liv) är att jag ska äta mindre kött. Jag behöver inte äta kött så ofta som jag gör utan ska byta ut kött mot fågel, fisk och vegetariskt så ofta som möjligt.

Jag skulle göra min trädgård fin och det har faktiskt gått bra med det åtagandet!Jag har tagit hjälp med att ta bort träd och buskar så att min trädgård blivit mer lättskött, vilket känns bra för jag har en stor trädgård att ta hand om så då måste det vara så lättskött som möjligt. Men jag är långt ifrån klar så detta löfte får fortsätta även 2019.

Jag skulle fortsätta blogga  med 2-3 inlägg/vecka och det har jag hållit. Jag måste säga att det var lätt att hålla det löftet då jag verkligen älskar att blogga! 

Jag har ju inte ”bara” bloggat under 2018, jag har ju även startat en Youtube-kanal som självklart heter Fashion for fiftyish (KLICKA HÄR för att komma direkt till min kanal). På min Youtube-kanal bjuder jag främst på mina outfitdanser där jag visar olika outfits live i glada outfitdanser och min tanke är dels att du ska få se kläderna live för man uppfattar kläder olika på foton och rörlig bild och dels att sprida glädje genom dessa glada danser för jag lovar dig att man blir glad av att både dansa och se andra som dansar glada danser, prova får du se:)

Under 2018 har vi i bloggnätverket Tuna Influencers startat en podd som heter Livsstils & Skönhetspodden av Tuna Influencers. Vi släpper ett avsnitt per vecka, alltid på måndagar kl.6.00, för att DU ska få den bästa starten på dagen och veckan!

KLICKA HÄR för att komma till podden, och vi ger självklart ett avsnitt som heter Nyårsspecial idag.

Så vad är mer på gång för min del 2019?

  • 2019 fyller jag 50 år och det ska jag självklart fira! Har inte bestämt hur ännu men jag fyller år i oktober så jag hinner fundera på det.
  • Jag vill att 2019 ska vara det år då jag verkligen går utanför min comfortzone när det gäller att vara mer ”edgy”, edgy i meningen coolare frisyrer, outfits som sticker ut mer och ännu tydligare statement i frågor som är viktiga för mig.
  • Jag har planer på att fortsätta med min inspirationsföreläsning om en hälsosam och hållbara livsstil och fortsätta sprida budskapet att #jantekandranågotgammaltöversig
  • Jag har självklart planer på att utveckla bloggen och alla mina sociala mediakanaler så de uppfattas kvalitativa och meningsfulla för dig som läsare, tittare och lyssnare. Du får jättegärna kontakta mig om du några önskemål om vad du vill läsa om i min blogg!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att idag är första dagen på resten av ditt liv!